Ηχηρό χτύπημα της Δίωξης σε "πλοκάμι" διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης

Ηχηρό χτύπημα της Δίωξης σε "πλοκάμι" διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης

Πάνω από 28 κιλά κοκαΐνης πεντακάθαρης λατινοαμερικάνικης κοκαΐνης, προερχόμενης από την Ολλανδία κατασχέθηκαν σε επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών

Νέο ηχηρό χτύπημα της Δίωξης Ναρκωτικών σε «πλοκάμι» διεθνούς κυκλώματος διακίνησης καθαρής κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική στην Ολλανδία και από εκεί σε διάφορες χώρες στην Ευρώπη.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντοπίστηκαν βραδινές ώρες χθες στην Αθήνα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο μαρσπιέ αυτοκινήτου, πάνω από 28 κιλά κοκαΐνης.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο έρευνας για τη σύλληψη δύο Ελλήνων 67 και 61 ετών αντίστοιχα, μελών διεθνούς κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή στην Ευρώπη μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, οι οποίοι ήταν χονδρέμποροι του κυκλώματος για την Ελλάδα.

Για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τους προηγήθηκε κατάλληλη ανάλυση και διασταύρωση πληροφοριακών δεδομένων, εξακρίβωση χώρων, στοιχείων ατόμων και δημιουργία ατομικού "προφίλ" (profiling), ενώ πιστοποιήθηκε η δράση τους στην εισαγωγή και μεταφορά από την Ολλανδία μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή της στη χώρα μας.

Ακολούθησε η αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκε ο ένας συλληφθείς να μεταφέρει, για λογαριασμό του άλλου, επιμελώς κρυμμένες, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (κρύπτες) στα κάτω και πλαϊνά μέρη αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας του, 24 νάιλον συσκευασίες κοκαΐνης, συνολικού μικτού βάρους 28 κιλών και 35 γραμμαρίων.

Ηχηρό χτύπημα της Δίωξης σε

Σημειώνεται ότι, οι συσκευασίες ήταν περιτυλιγμένες εσωτερικά με ειδικό καρμπόν προς αποφυγή εντοπισμού από συσκευές ανίχνευσης, ενώ το λογότυπο «555» πιστοποιεί ότι πρόκειται για υψηλής καθαρότητας κοκαΐνη, παρασκευασμένη σε χώρα στην Λατινική Αμερική.

Ο 67χρονος που είναι επιχειρηματίας στον τομέα των μεταφορών, δεν τραβούσε εύκολα τα βλέμματα για πιθανό έλεγχο λόγω της ηλικίας και του παρουσιαστικού του και αυτό βοηθούσε πολύ το κύκλωμα στο να πηγαίνει οδικώς στην Ολλανδία και να επιστρέφει οδικώς μέσω Προμαχώνα, με τις ποσότητες των ναρκωτικών τις οποίες προόριζαν για εγχώρια διακίνηση στο ντόπιο λιανεμπόριο.

Επιπρόσθετα, κατά την επιχείρηση, συνελήφθησαν ακόμα δύο Έλληνες για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, για τους οποίους η εμπλοκή τους στην υπόθεση εξετάζεται. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 28 κιλά και 35 γραμμάρια κοκαΐνη, 3 Ι.Χ. αυτοκίνητα, περίστροφο και 26 φυσίγγια, 550 ευρώ, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 12 κινητά τηλέφωνα.

Ηχηρό χτύπημα της Δίωξης σε

Από την μεθοδολογία δράσης και τον τρόπο μεταφοράς και απόκρυψης ναρκωτικών προκύπτει η επαγγελματική τους κατάρτιση στη διακίνηση ναρκωτικών, με τα προσδοκώμενα κέρδη μόνο από την κατασχεθείσα ποσότητα να ξεπερνούν το 1.200.000 ευρώ, αφού υπολογίζεται πως η συγκεκριμένη ποσότητα στο εμπόριο θα κατέληγε νοθευμένη έως και σε 5πλασια ποσότητα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για -κατά περίπτωση- αδικήματα της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι έρευνες συνεχίζονται τόσο στη χώρα μας, σε μία προσπάθεια να εξακριβωθούν πλήρως τα δίκτυα των διανομών αλλά και στην Ολλανδία ώστε να διαπιστωθούν τα μέλη του κυκλώματος που παραλάμβαναν μεγάλες ποσότητες από την Λατινική Αμερική και τις διέθεταν προς πώληση στο υπόλοιπο δίκτυο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Ναρκωτικά
SHARE:

24Media Network