Ηλικιωμένος έπαιρνε διπλή σύνταξη επί 16 χρόνια

Ηλικιωμένος έπαιρνε διπλή σύνταξη επί 16 χρόνια
Ουρά από πολίτες έξω από το υποκατάστημα του ΙΚΑ Καλλιθέας περιμένουν από νωρίς το πρωΐ της Τετάρτης 4 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Κατηγορούμενος θα καταλήξει ένας 76χρονος που εξαιτίας λάθους του ΙΚΑ αποκόμισε 250.000 ευρώ μέσα σε 16 χρόνια

Δικογραφία σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος 76χρονου συνταξιούχου για απάτη κατ ́ εξακολούθηση.

Αναλυτικότερα, όπως εξακριβώθηκε, ο 76χρονος λάμβανε παράνομα δεύτερη σύνταξη γήρατος από το ΙΚΑ από τον Φεβρουάριο του 2000, ενώ η ζημία που προκλήθηκε στο Δημόσιο εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 250.000 ευρώ. Το λάθος βεβαίως επισημαίνουν ήταν του ΙΚΑ που επί 16 χρόνια του πίστωνε δύο φορές τον μήνα την ίδια σύνταξη, αλλά και εκείνος το είχε αντιληφθεί και δεν έλεγε το παραμικρό.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ενημερώθηκε το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τη διακοπή της σύνταξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατηγορούμενος για αυτό πάει μόνο ο συνταξιούχος ενώ για τους αρμόδιους υπαλλήλους του ΙΚΑ είναι σαν να έκαναν απλά ένα καθημερινό λάθος…

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα