Ισόβια για τον "δράκο της Ξάνθης" που βίασε και έκαψε ζωντανή την Ζωή Δαλακλίδου

Η άτυχη Ζωή Δαλακλίδου

Η 34χρονη επέστρεφε από διασκέδαση όταν έπεσε θύμα βιασμού και κακοποίησης από τον δράστη, ο οποίος της έβαλε και φωτιά ενώ βρίσκονταν κάτω από το σπίτι της.

Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό κρίθηκε και σε δεύτερο βαθμό ο «Δράκος της Ξάνθης», ο οποίος το 2012 βίασε και έκαψε ζωντανή τη Ζωή Δαλακλίδου.

«Ούτε ο Ομέρ Βρυώνης δεν συμπεριφέρθηκε στον Αθανάσιο Διάκο όπως συμπεριφέρθηκες εσύ στη Ζωή». Με αυτά τα λόγια ο εισαγγελέας, θέλοντας να δώσει έμφαση στις μαρτυρικές στιγμές που έζησε η κοπέλα, κατακεραύνωσε στην πρόταση του, τον «Δράκο της Ξάνθης», ο οποίος  βίασε, κακοποίησε και έκαψε ζωντανή την άτυχη γραφίστρια κάτω από το σπίτι της, την ώρα που επέστρεφε από νυχτερινή διασκέδαση. 

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κομοτηνής ήταν ο πατέρας και τα αδέλφια της άτυχης κοπέλας. Η μητέρα της και αυτή τη φορά δεν κατάφερε να παραστεί και να αντικρίσει τον φονιά του παιδιού της.

Συντετριμμένος ο πατέρας του θύματος πλησίασε τον δράστη, έσκυψε και του είπε: «Δεν αξίζεις όχι μόνο το βλέμμα μου αλλά ούτε και το σάλιο μου». 

"Είχα πιει ένα λίτρο τσίπουρο, δεν θυμάμαι τι έγινε"

Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του ισχυρίστηκε πως εκείνο το βράδυ είχε βγει να διασκεδάσει, ήπιε μόνος του ένα λίτρο τσίπουρο. Στην επιστροφή συνάντησε τη Ζωή, την πείραξε, εκείνη του ζήτησε να την αφήσει ήσυχη.  Από εκεί και μετά, όπως είπε, δεν θυμάται τα όσα φρικτά ακολούθησαν.

«Παίρνοντας βενζίνη από ένα μηχανάκι, την περιέλουσα με βενζίνη και της έβαλα φωτιά. Ήταν το τραγικό μου λάθος» είχε πει τον Δεκέμβριο του 2012.

Σε όλη τη διάρκεια της δίκης ο κατηγορούμενος είχε σκυμμένο το κεφάλι. Λίγο πριν την τελική ετυμηγορία το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει ήταν μία συγνώμη. 

Κατηγορούμενος : «Ζητάω συγγνώμη»

Εισαγγελέας : «Δεν μπορεί μία συγγνώμη να αποζημιώσει την οικογένεια της Ζωής και να φέρει πίσω τη Ζωή»

Το δικαστήριο διατήρησε στον κατηγορούμενο την αρχική ποινή των ισοβίων, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ισόβια φυλάκιση στο "δράκο της Ξάνθης" που βίασε και έκαψε ζωντανή την 34χρονη Ζωή Δαλακλίδου

Στις δικαστικές φυλακές Φελλίου ο 27χρονος "δράκος" της Ξάνθης

Τραγική ειρωνεία: Ποια η τελευταία ανάρτηση της Ζωής στο Facebook

SHARE:

24Media Network