Καλαμάτα: Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του 47χρονου

Καλαμάτα: Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του 47χρονου
Eurokinissi

Πρόκειται για τον οδηγό του οχήματος που έκλεισε τον δρόμο στον 47χρονο μοτοσικλετιστή και πιθανόν ήταν εκείνος που τον πυροβόλησε θανάσιμα.

Συνελήφθη ο 38χρονος αλβανικής καταγωγής που αναζητούνταν ως φερόμενος δράστης της δολοφονίας του 47χρονου μοτοσικλετιστή στην Καλαμάτα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για τον οδηγό του οχήματος που έκλεισε τον δρόμο στο θύμα και πιθανόν ήταν εκείνος που τον πυροβόλησε θανάσιμα.

Το χρονικό του εγκλήματος

Στις 11:00 το πρωί της περασμένης Παρασκευής (20/1) ο 47χρονος δέχτηκε πυροβολισμούς, στο κέντρο της Καλαμάτας στη διασταύρωση των οδών Ύδρας και Σόλωνος. Οι δύο δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο και έκλεισαν τον δρόμο στο θύμα που οδηγούσε μοτοσικλέτα. Ο ένας κατέβηκε και ύστερα από μεταξύ τους διαπληκτισμό τον πυροβόλησε στο αριστερό πόδι, πετυχαίνοντας όπως όλα δείχνουν αρτηρία.

Ο 47χρονος διακομίστηκε αμέσως μετά με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο δεν κατάφερε να ανανήψει και κατέληξε.

Οι δράστες διέφυγαν με ΙΧ όχημα που έφερε κρητικές πινακίδες.

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν την πιθανότητα να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών για υποθέσεις ναρκωτικών, μιας και το θύμα ήταν γνωστό με το ψευδώνυμο “Αμερικάνος”.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν ένας 22χρονος Έλληνας με καταγωγή από Αλβανία και ο 38χρονος Αλβανός. Ο 22χρονος που ήταν ο συνοδηγός του οχήματος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου (21/1).

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία, ενώ ο 38χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Το μεσημέρι της Κυριακής (22/1), ο 22χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια. Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ στα δικαστήρια βρέθηκαν και δυο Έλληνες 40 και 50 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ψευδής κατάθεσης και της υπόθαλψης εγκληματιών, γιατί ενώ αρχικά κλήθηκαν ως μάρτυρες και κατέθεσαν ότι δεν είχαν συνομιλήσει και δεν είχαν έρθει σε επαφή με τους κατηγορουμένους, όπως προέκυψε από βιντεοληπτικό υλικό, τους παρείχαν κατάλυμα, ρούχα για να αλλάξουν μετά τη δολοφονική τους ενέργεια καθώς και ότι τους βοήθησαν για να διαφύγουν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα