Όπλα που κατασχέθηκαν στην Κρήτη θα κατέληγαν στον ISIS

Όπλα που κατασχέθηκαν στην Κρήτη θα κατέληγαν στον ISIS

Πρόκειται για κατασχεμένα όπλα και σφαίρες που είχαν εντοπιστεί πέρυσι τον Σεπτέμβριο από το Λιμενικό, σε πλοίο που τα μετέφερε από την Τουρκία στους Τζιχαντιστές του ISIS

Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, επισκέφθηκε σήμερα, ο Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Γεώργιος Παντελής.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Παντελής παρέδωσε στον Αρχηγό του Σώματος τη διάταξη της ανωτέρω Αρχής, σύμφωνα με την οποία διατίθενται στην Ελληνική Αστυνομία 2.381 καραμπίνες και 291.950 φυσίγγια, διαμετρήματος 9 mm, τα οποία δεσμεύτηκαν από την Αρχή, σύμφωνα με Απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πρόκειται για τα κατασχεμένα όπλα και σφαίρες που είχαν εντοπιστεί πέρυσι τον Σεπτέμβριο από το Λιμενικό, σε πλοίο που τα είχε φορτώσει από την Τουρκία και τα μετέφερε στους Τζιχαντιστές του ISIS.

Συγκεκριμένα, είχαν κατασχεθεί από το πλοίο «HADDAD 1», με σημαία Βολιβίας εμπορευματοκιβώτια, ορισμένα από τα οποία περιείχαν 491.950 σφαίρες των 9mm, καθώς και περίπου 5.000 όπλα (καραμπίνες αστυνομικού τύπου).

Το πλοίο είχε ξεκινήσει το δρομολόγιό του στις Αυγούστου 2015 από την Αλεξανδρέττα (Iskenderum) της Τουρκίας και είχε δηλώσει ως τελικό προορισμό τη Μισράτα της Λιβύης. Η έδρα της εταιρείας που ανήκει το πλοίο βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Όπλα που κατασχέθηκαν στην Κρήτη θα κατέληγαν στον ISIS

Το πλοίο, με επταμελές αλλοδαπό πλήρωμα, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε, την 1 Σεπτεμβρίου 2015, στη θαλάσσια περιοχή 20 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας από περιπολικό του Λιμενικού, στο οποίο επέβαιναν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) και των Λιμενικών Αρχών της Κρήτης. Τα όπλα και τις σφαίρες τις μοιράστηκαν σήμερα, η ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό.

SHARE:

24Media Network