Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατά του μάρτυρα η υπεράσπιση Παππά

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατά του μάρτυρα η υπεράσπιση Παππά
Δίκη της "Χρυσής Αυγής", την Πέμπ[τη 22 Οκτωβρίου 2015, με την συνέχεια της κατάθεσης του Δημήτρη Μελαχρινόπουλο, αυτόπτη μάρτυρα στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Στο στόχαστρό της έβαλε τον αυτόπτη μάρτυρα και φίλο του Π. Φύσσα, Δ. Μελαχρινόπουλο, η υπεράσπιση του Χρ. Παππά, ζητώντας να ερευνηθεί για ψευδορκία

Να κρατηθεί ο μάρτυρας Δ. Μελαχρινόπουλος προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει διαπράξει ψευδορκία ζήτησε στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο συνήγορος του βουλευτή, Χρήστου Παππά.

«Ο άνθρωπος λέει ψέματα». Ο συνήγορος ζήτησε να ερευνήσει το δικαστήριο εάν ο κ. Μελαχρινόπουλος έχει διαπράξει ψευδορκία, υποβάλλοντας αίτημα να κρατηθεί. «Δεν μπορεί ο καθένας να ορκίζεται στο δικαστήριο και να λέει ό,τι θέλει… Έγινε ένα συγκλονιστικό γεγονός. Κάποιοι άνθρωποι κλαίνε. Υποβάλλω αίτημα κυρία πρόεδρε, να κρατηθεί για ψευδορκία», είπε ο Περικλής Σταυριανάκης, κάνοντας λόγω για διαφοροποιήσεις από την αρχική του κατάθεση.

Πρόεδρος: Καταχωρείται το αίτημά σας.

Συνήγορος: Ζητώ κυρία πρόεδρε να αποφασίσει τώρα το δικαστήριο.

Πρόεδρος: Όποτε θέλει θα αποφασίσει το δικαστήριο.

Νωρίτερα, ο αυτόπτης μάρτυρας εξετάστηκε από άλλους συνηγόρους υπεράσπισης, οι οποίες επίσης επικεντρώθηκαν στο  ότι ο κ. Μελαχρινόπουλος αναγνώρισε  μετά από μήνες κατηγορουμένους ως μέλη της ομάδας των χρυσαυγιτών που ήταν στον τόπο της δολοφονίας εκείνο το βράδυ. 

Υπεράσπιση: Από ποια  κατάθεση και μετά είχατε την ψυχική ηρεμία για να πείτε αυτά που έγιναν; 
Μάρτυρας: Όσο περνάγε ο καιρός είναι λογικό να θυμάμαι περισσότερα πράγματα.
Υπεράσπιση: Πότε θυμηθήκατε τον Μιχάλαρο;
Μάρτυρας: Στην δεύτερη ή τρίτη κατάθεση. Μετά από αρκετό καιρό…Δεν πρέπει  να το έχω καταθέσει…
Η πολιτική αγωγή  παρενέβη και διαμαρτυρήθηκε  ότι “υπάρχει συστηματική παραπλάνηση”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα