Καταδικάστηκε η Σκορδέλη για επίθεση σε μετανάστη

Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελλεα η Θέμις Σκορδέλη για εμπλοκή της με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής,Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013
Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελλεα η Θέμις Σκορδέλη για εμπλοκή της με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής,Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 EUROKINISSI

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας καταδίκασε την πρώην υποψήφια βουλευτή της Χρυσής Αυγής και ακόμα δύο άτομα σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, με τριετή αναστολή καταδικάστηκε η Θέμις Σκορδέλη για επίθεση σε βάρος μετανάστη στον Άγιο Παντελεήμονα το 2011, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να νοσηλευθεί. Η πρώην υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα της ηθικής αυτουργίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Αντίστοιχα, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης οι Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης, επίσης κάτοικοι της περιοχής. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε το  ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου που ζήτησε η υπεράσπιση, ενώ αποφάσισε οι ποινές να ανασταλούν επί τριετία.

Ύστερα από σχεδόν έξι χρόνια αναβολών και αφού τα δύο από τα θύματα έχουν φύγει από τη χώρα, η ελληνική Δικαιοσύνη εξέδωσε την απόφασή της για την επίθεση που δέχθηκαν τρεις μετανάστες στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα, ένας εκ των οποίων νοσηλεύθηκε τραυματισμένος στην πλάτη από αιχμηρό αντικείμενο. Και ενώ για το θύμα και πολιτικώς ενάγοντα που κατέθεσε στη δίκη, το δικαστήριο "είδε" επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ αντίθετα για τους άλλους δύο μετανάστες η πρόεδρος της έδρας μετέτρεψε την κατηγορία σε έργω εξύβριση, αδίκημα που απαιτεί έγκληση και για το λόγο αυτό έκρινε απαράδεκτη την ποινική δίωξη.

Η επίθεση κατά την ελληνική Δικαιοσύνη, έγινε το Σεπτέμβριο του 2011, από τους Ιωάννη Λουκιανό, Γεώργιο Μαρκουλάκη, ενώ επικεφαλής ήταν η Θέμις Σκορδέλη, τότε "αγανακτισμένη κάτοικος" και στη συνέχεια υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Οι κατηγορούμενοι δεν προσήλθαν στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους. Μέσω αυτών, αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση και τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Από τη δικαστική ετυμηγορία προηγήθηκε η εισαγγελική εισήγηση, με την οποία ζητήθηκε η ενοχή των τριών κατηγορουμένων. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της έδρας, τόσο η μαρτυρία του θύματος στο δικαστήριο όσο και αυτή του αστυνομικού, κατέδειξαν τα πραγματικά περιστατικά σε αντίθεση με το μάρτυρας υπεράσπισης και γνωστό των κατηγορουμένων, ο οποίος έπεσε σε αντιφάσεις.

"Οι δύο κατηγορούμενοι (σ.σ. Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης) ύστερα από εντολή της Θ. Σκορδέλη, επιτέθηκαν μαζί με άλλους στους τρεις παθόντες και επέφεραν στον ένα σειρά βλαβών. Θεωρώ ότι αποδείχθηκε πως και οι τρεις είχαν δόλο, λειτούργησαν από κοινού και ήθελαν να βλάψουν τον παθόντα" ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός, ενώ πρόσθεσε πως δεν προέκυψε το είδος των σωματικών βλαβών που φέρονται ότι επήλθαν στους άλλους δύο παθόντες.

Για το λόγο αυτό πρότεινε να καταδικασθούν οι Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης για το ένα εκ των θυμάτων, σε βάρος του οποίου "ο ένας τον τρύπησε με άγνωστο όργανο και ο δεύτερος με ένα μπουκάλι". Αντίθετα για τους άλλους δύο μετανάστες ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία σε έργω εξύβριση από κοινού και να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη, καθώς απαιτείται έγκληση. Όσο για τη Θέμιδα Σκορδέλη πρότεινε να κηρυχθεί ένοχη για την πράξη της ηθικής αυτουργίας στην επικίνδυνη σωματική βλάβη, αφού "ήταν η επιβολή της που οδήγησε στην πράξη των άλλων δύο".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καταδίκη για το τάγμα του Αγίου Παντελεήμονα

Δίκη Χρυσής Αυγής: 'Στόχος ήταν η εξόντωση των πολιτικών τους αντιπάλων'

SHARE:

24Media Network