Καταγγελία για τη δίκη για το περιστατικό στη Μανωλάδα. Μπράβοι ξυλοκόπησαν το βασικό μάρτυρα κατηγορίας

Καταγγελία για τη δίκη για το περιστατικό στη Μανωλάδα. Μπράβοι ξυλοκόπησαν το βασικό μάρτυρα κατηγορίας

Η Τοπική Επιτροπή της ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει πως στις 27 Ιουνίου ο βασικός μάρτυρας στη δίκη δέχθηκε επίθεση στην παράγκα που μένει

Άγνωστοι επιτέθηκαν στον πιο βασικό μάρτυρα της δίκης για το αιματηρό περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Μανωλάδα, τον χτύπησαν και τον απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν για να μην παρουσιάζεται στη δίκη.

Αυτό καταγγέλλει η Τοπική Επιτροπή της Κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η οποία μάλιστα καλεί σε συγκέντρωση την ερχόμενη Πέμπτη έξω από τα δικαστήρια στις 9 το πρωί, οπότε και θα συνεχιστεί η δίκη.

Στη διαμαρτυρία θα συμμετέχουν και οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη σωματείων και συλλογικοτήτων για να συζητήσουν την συμπαράσταση στους εργάτες γης της Μανωλάδας  στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πατρών.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση:

"Η δίκη των φραουλάδων που επιτέθηκαν με καραμπίνες στους μετανάστες εργάτες που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους , τραυματίζοντας 35 άτομα, συνεχίζεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου.

Ο τρόπος που διεξάγεται η δίκη αποτελεί ντροπή. Η υπεράσπιση έχει επιστρατεύσει ολόκληρο τον οχετό των ρατσιστικών επιχειρημάτων στην προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Αμφισβητεί την ίδια την λογική παρουσιάζοντας τους μετανάστες ως δουλεμπόρους, ενώ δεν λείπουν οι σεξιστικές επιθέσεις σε αλληλέγγυες στους μετανάστες. Αυτά συμπληρώνονται από τραμπουκισμούς (ακόμα και σωματικές επιθέσεις) μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου από τον ρατσιστικό όχλο που κουβαλάν μαζί τους οι κατηγορούμενοι.

Πρόσφατα όμως οι επίδοξοι φονιάδες προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα. Μετά την αποτυχία της προσπάθειας να δωροδοκηθούν τα θύματα της επίθεσης για να παραιτηθούν από τον αγώνα τους για δικαιοσύνη ο Tipu Chowdhury, βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη, δέχτηκε τρομοκρατική επίθεση στη παράγκα που μένει το βράδυ της 27ης Ιουνίου από έξι άτομα. Τον ξυλοκόπησαν, απαίτησαν να μην παρουσιάζεται στην δίκη και απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν. Η επίθεσή αυτή αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας των φραουλάδων να διώξουν τους μετανάστες γκρεμίζοντας τις παράγκες και κόβοντας το νερό και το ρεύμα.

Η μάχη των μεταναστών εργατών της Μανωλάδας είναι εξαιρετικής σημασίας για όλους μας. Είναι μια μάχη ενάντια στην απλήρωτη εργασία και την εργοδοτική τρομοκρατία. Θέλουμε την καταδίκη των ενόχων για να μην τολμήσει ποτέ ξανά κανένα αφεντικό να επιτεθεί (με οποιονδήποτε τρόπο) στους εργαζόμενους που διεκδικούν και παλεύουν. Είναι μια μάχη για να συντρίψουμε τον ρατσισμό, να καταρρεύσουν στις αίθουσες και τους δρόμους τα ρατσιστικά επιχειρήματα, μια μάχη για την νομιμοποίηση των μεταναστών στη Μανωλάδα και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η θέση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας, των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων, των κομμάτων της Αριστεράς είναι στο πλευρό των εργατών γης της Μανωλάδας. Την Πέμπτη 3 Ιούλη θα ενώσουμε τις φωνές μας μαζί τους, μαζί με της ηρωικές καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών, στις 9 π.μ. στα δικαστήρια της Πάτρας για να διεκδικήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αρχίζει η δίκη για τις "ματωμένες φράουλες" της Μανωλάδας

Με διακοπές και δρακόντεια μέτρα άρχισε η δίκη για τους πυροβολισμούς εναντίον μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα

SHARE:

24Media Network