Καβάλα: Γερμανοί αγόρασαν αγρόκτημα και έστησαν 'γραμμή παραγωγής' χασίς

Καβάλα: Γερμανοί αγόρασαν αγρόκτημα και έστησαν 'γραμμή παραγωγής' χασίς
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κατασχέθηκαν περίπου 100 κιλά ακατέργαστης, 81 δενδρύλλια και περίπου ένα κιλό κατεργασμένης κάνναβης που θα είχαν προορισμό την Γερμανία

Εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, στις Πηγές Καβάλας και σε παρακείμενη αγροτική περιοχή, ένα αγρόκτημα και μία οικία, πλήρως εξοπλισμένα για την καλλιέργεια, την αποξήρανση, την επεξεργασία και τη συσκευασία κάνναβης.

Από το εσωτερικό της οικίας και το αγρόκτημα, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 100 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 81 δενδρύλλια κάνναβης και περίπου ένα κιλό κατεργασμένης κάνναβης.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν δύο Γερμανοί, ηλικίας 41 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών.

Η επιχείρηση σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου Καβάλας.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν τη συντονισμένη επιχείρηση, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης από τους δράστες,

Κατά τη διάρκεια αυτής, εντοπίσθηκε αρχικά το αγρόκτημα όπου οι δύο δράστες καλλιεργούσαν τα δενδρύλλια κάνναβης. Στο εσωτερικό του αγροκτήματος υπήρχε ένα κτίριο, εντός του οποίου οι αστυνομικοί κατέλαβαν τους δύο Γερμανούς να προβαίνουν σε επεξεργασία φυτών κάνναβης.

Καβάλα: Γερμανοί αγόρασαν αγρόκτημα και έστησαν 'γραμμή παραγωγής' χασίς
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Από την ενδελεχή έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του κτιρίου, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν διαμορφώσει και εξοπλίσει κατάλληλα τους χώρους του, για την αποξήρανση της κάνναβης και την μετέπειτα επεξεργασία της.

Εντός του αγροκτήματος, εντοπίσθηκε φυτεία 80 δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και ένα πλήρες σύστημα άρδευσης, που είχαν εγκαταστήσει οι συλληφθέντες για να ποτίζουν την φυτεία, το οποίο αποτελούνταν από ηλεκτρογεννήτρια, αντλία νερού και αρδευτικούς σωλήνες.

Το εργαστήρι κάνναβης

Από τους χώρους του κτιρίου και το αγρόκτημα κατασχέθηκαν συνολικά 64.100 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, η οποία ήταν τοποθετημένη σε αυτοσχέδιες κατασκευές κατάλληλες για την αποξήρανση, 80 καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους περίπου 1,8 μέτρων, ένα εκριζωμένο δενδρύλλιο κάνναβης, μία συσκευή επεξεργασίας κάνναβης, η οποία περιείχε 950 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης στο στάδιο της παρασκευής, διάφορα μηχανήματα, εξαρτήματα και εργαλεία για την περιποίηση της φυτείας, ηλεκτρογεννήτριες, αντλία νερού, σκαπτικά εργαλεία, κλαδευτήρια, ηλεκτρονική συσκευή μέτρησης PH , αρδευτικούς σωλήνες, ποτιστήρια κλπ.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι των δραστών, βρέθηκε εξοπλισμός κατάλληλος για την συσκευασία της κάνναβης, μεγάλος αριθμός αεροστεγών συσκευασιών με ακατέργαστη κάνναβη, καθώς επίσης ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης έτοιμη προς τυποποίηση σε συσκευασίες.

Συγκεκριμένα, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν 22.990 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 194 αεροστεγείς νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 11.737 γραμμαρίων, δύο ηλεκτρικές συσκευές τυποποίηση,  πλήθος νάιλον συσκευασιών, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ.

Από την προανάκριση της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας προέκυψε ότι οι δύο δράστες σκόπευαν να εξάγουν την κατασχεθείσα ποσότητα κάνναβης, καθώς και την υπόλοιπη που θα αποκόμιζαν από τα καλλιεργούμενα δενδρύλλια, στη Γερμανία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

SHARE:

24Media Network