Κορυφαίο πρόσωπο της “Κιβωτού του Κόσμου” κατηγορεί ο 18χρονος για τη σεξουαλική του κακοποίηση

Κορυφαίο πρόσωπο της “Κιβωτού του Κόσμου” κατηγορεί ο 18χρονος για τη σεξουαλική του κακοποίηση
Κιβωτός του Κόσμου Facebook/@Κιβωτός του Κόσμου

Τη δικογραφία της υπόθεσης ζήτησε και πήρε πίσω η Εισαγγελία Ανηλίκων προκειμένου να συνεχίσει την έρευνα - Πρόλαβαν και κατέθεσαν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων ο πρώτος νεαρός που κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίησή του κι ένα από τα 2 παιδιά που ανέφερε πως έχoυν επίσης κακοποιηθεί.

«Βόμβα μεγατόνων» αναμένεται να «σκάσει» όταν ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών που φιλοξενούσε στις δομές της η ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», αφού από τον πρώτο νεαρό που εξετάστηκε φαίνεται πως ο 18χρονος κατηγορεί κορυφαίο παράγοντα της ΜΚΟ για την σεξουαλική του και όχι μόνο κακοποίηση από το 2020 και μετά.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από σχετική καταγγελία που έγινε στον «Συνήγορο του Πολίτη» από ένα αγόρι 18,5 ετών σήμερα και πρώην τρόφιμο της δομής που κάνει λόγο για κακοποιητική συμπεριφορά και σεξουαλική κακοποίηση από συγκεκριμένο κορυφαίο παράγοντα της οργάνωσης.

Ο ανήλικος πέρασε την πόρτα της Ασφάλειας την Τετάρτη και έδωσε κατάθεση στην αρμόδια Υπηρεσία και η έρευνα θα συνεχιστεί για να διαπιστωθεί αν έχει βάση η καταγγελία, σε τι βαθμό και ποιοι είναι υπεύθυνοι για πράξεις τις οποίες καταγγέλλει ο ανήλικος ότι έγιναν σε βάρος του.

Παράλληλα, θα διερευνηθεί αν υπάρχουν και τυχόν άλλα θύματα όπως και τυχόν άλλοι δράστες, καθώς το αγόρι φέρεται να έκανε λόγο για κακοποίηση και σε βάρος άλλων δύο ανήλικων παιδιών.

Το ένα από αυτά και συγκεκριμένα αγόρι, πρόλαβε να καταθέσει στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, πριν αποφασίσει σήμερα το πρωί η Εισαγγελέας Ανηλίκων να ζητήσει και να πάρει πίσω την δικογραφία από την Ασφάλεια Αττικής ώστε να την διερευνήσει μόνη της, κάτω από άκρα μυστικότητα και φοβούμενη τυχόν διαρροές. Η έρευνα διενεργείται για δομή της Αθήνας στον Κολωνό και για δομές της επαρχίας της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Πέρα από την σεξουαλική κακοποίηση θα διερευνηθεί το σύνολο των καταγγελιών που αφορά σε κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος των παιδιών, εκμετάλλευση και κακές συνθήκες διαβίωσης και αναμένεται να κληθούν όλοι όσοι έχουν πάρει θέση και ειδικά παιδιά που καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά για την οργάνωση, ώστε να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να κατηγοριοποιηθούν τυχόν ένοχοι και συγκεκριμένες παράνομες πράξεις και εφόσον προκύψουν επαρκείς αποδείξεις να ασκηθούν σχετικές διώξεις.

Για την επιστροφή της δικογραφίας στην Εισαγγελία η επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

“Αναφορικά με την υπόθεση γνωστής ΜΚΟ, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ανατέθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία πραγματοποίησε προανακριτικές πράξεις και υπέβαλε το σχετικό προανακριτικό υλικό στην παραγγέλουσα Αρχή”.

Θεοδωρικάκος: “Ο Νόμος είναι Νόμος και ισχύει για όλους”

Για την πολύκροτη υπόθεση που έχει οσμή μεγάλου σκανδάλου, πήρε θέση ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος με ανάρτησή του στα social media αναφέρει τα εξής:

«Ο Νόμος είναι Νόμος και ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακριτική μεταχείριση. Για κανέναν. Όποιος κι αν είναι ο θύτης, όποιο και αν είναι το θύμα. Για εμάς δεν υπάρχουν άβατα και «γκρίζες ζώνες» ελέγχου και επιβολής του νόμου.

Γι’ αυτό και κατόπιν καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών στην “Κιβωτό του Κόσμου”, η Ελληνική Αστυνομία συνδράμει απολύτως στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Προκειμένου να αποκαλυφθεί -και σε αυτή την περίπτωση- όλη η αλήθεια.

Η αποκάλυψη και η τιμωρία κάθε εγκληματικής πράξης -εφόσον έχει τελεστεί και αποδειχθεί- είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Πολιτείας και πολιτών. Αλλά και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και της αυτονόητης αξίωσης κάθε πολίτη για ισονομία στην πράξη.

Αυτό αποτελεί, για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την αυτονόητη αποστολή μας την οποία υπηρετούμε καθημερινά. Αυτό αποτελεί, για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την αυτονόητη αποστολή μας την οποία υπηρετούμε καθημερινά».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα