Κουκάκι: Αυτά είναι τα όπλα και τα εκρηκτικά που βρήκε και κατέσχεσε η Αντιτρομοκρατική

Κουκάκι: Αυτά είναι τα όπλα και τα εκρηκτικά που βρήκε και κατέσχεσε η Αντιτρομοκρατική
Έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε σπίτι στο κουκάκι Eurokinissi

Συνελήφθησαν δύο άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι κατηγορούνται μόνο για διακεκριμένη οπλοκατοχή επί του παρόντος, ωστόσο εξετάζεται τόσο πιθανή σχέση τους με τον Ο.Λ.Α. όσο και ενέργειες του κοινού ποινικού δικαίου.

Πλήθος από σφαίρες, πυροκροτητές και αμμωνίτιδα βρέθηκε στην γιάφκα του Κουκακίου. Σύμφωνα με την νέα επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., από τις από τις μέχρι τώρα έρευνες της Αντιτρομοκρατικής έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

-Σε αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη αρ. 16 στο Κουκάκι:

  • 7 κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου (1.600) gr. (αμμωνίτιδα),
  • 14 κοινοί πυροκροτητές, 2 ηλεκτρικοί πυροκροτητές, 2 πυροκροτητές Nonel, ένας κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου (Kalashnikov).

-Στις οικίες των συλληφθέντων:

  • πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και 2 πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών.

Το σύνολο των κατασχεθέντων πειστηρίων θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης – συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία 7 χρόνια.

Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια».

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Αντιτρομοκρατική ξεκίνησε από το απόγευμα της Τετάρτης με στόχο την οργάνωση Ο.Λ.Α. (Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών).

Σύμφωνα με την πρώτη επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β) συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών αντίστοιχα και μία γυναίκα 36 ετών), οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Η επιχείρηση ξεκίνησε απογευματινές ώρες της 23-09-2020 και είναι σε εξέλιξη. Πραγματοποιούνται τέσσερις κατ’ οίκον έρευνες, με την ολοκλήρωση των οποίων θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση».

Αξίζει να σημειωθεί πως ειδικά ένας εκ των συλληφθέντων είναι παλιός γνώριμος της Αστυνομίας, αφού ήταν συνεργός του διαβόητου κακοποιού Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή Μυλωνά, ο οποίος μάλιστα ήταν εκείνος που είχε μισθώσει την αποθήκη, όπου βρέθηκαν οι σφαίρες και τα εκρηκτικά. Τα δύο πιστόλια βρέθηκαν στον δεύτερο συλληφθέντα.

Τα χτυπήματα της Ο.Λ.Α.

14 Ιανουαρίου 2013: Αν και η οργάνωση θεωρείται κατά έναν τρόπο η μετεξέλιξη του «Επαναστατικού Αγώνα» η πρεμιέρα των χτυπημάτων της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών ξεκίνησε με την ένοπλη επίθεση σε βάρος των τότε γραφείων της Νέας Δημοκρατίας επί της λεωφόρου Συγγρού, όπου άνοιξαν πυρ προς τα παράθυρα με καλάσνικοφ και πιστόλι. Μάλιστα, κατάφεραν να πετύχουν το παράθυρο του γραφείου του τότε προέδρου της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, δίχως βεβαίως εκείνος να ήταν εντός του κτιρίου αφού η επίθεση έγινε μισή ώρα μετά τις δύο τα ξημερώματα.

30 Δεκεμβρίου 2013: Μέλη της Ο.Λ.Α. κυριολεκτικά γάζωσαν με δύο καλάσνικοφ την οικία του τότε Γερμανού πρέσβη, Βόλφγκανγκ Ντολτ, στο Χαλάνδρι, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως. Ο αστυνομικός που εκτελούσε χρέη φρουράς παρέμεινε μέσα στο κουβούκλιο και δεν υπέστη το παραμικρό. Μία από τις σφαίρες βρέθηκε στο δωμάτιο της κόρης του Γερμανού πρέσβη.

12 Ιανουαρίου 2014: Αυτή την φορά στόχος της με ρουκέτα «RPG» ήταν οι εγκαταστάσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας «Mercedes» στην περιοχή της Βαρυμπόμπης. Λόγω αστοχίας υλικού η ρουκέτα κατέληξε πιο μακριά σε ένα χωράφι και η συγκεκριμένη απόπειρα έγινε γνωστή μόνο όταν η οργάνωση προχώρησε σε σχετική ανάληψη ευθύνης.

12 Δεκεμβρίου 2014: Δύο ένοπλοι γάζωσαν με πάνω από 50 σφαίρες, περίπου στις τρεις τα ξημερώματα το κτίριο της ισραηλινής πρεσβείας, επί της λεωφόρου Κηφισιάς στο Παλαιό Ψυχικό. Τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες ταυτοποιήθηκαν βαλλιστικά με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον της οικίας του Γερμανού Πρέσβη, στο Χαλάνδρι.

24 Νοεμβρίου 2015: Ισχυρή έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα. Την ευθύνη ανέλαβε μία εβδομάδα μετά η Ο.Λ.Α., με προκήρυξη που άφησε στο λόφο του Στρέφη μέσα σε usb που εντοπίστηκε σε ΚΑΦΑΟ της ΔΕΗ.

12 Δεκεμβρίου 2016: Εντοπίστηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μέσα σε σακίδιο κρεμασμένο έξω από τα κάγκελα στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας επί της οδού Σταδίου 29. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστων λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», για βόμβα στο υπουργείο, η οποία ωστόσο δεν εξερράγη λόγω αστοχίας υλικού και εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ)

19 Απριλίου 2017: Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο των γραφείων της Eurobank επί της οδού Σανταρόζα 7, στο κέντρο της Αθήνας. Στο συγκεκριμένο κτήριο στεγάζονταν τα γραφεία του τομέα καθυστερήσεων των δανείων και ακολούθησε διπλή ανάληψης ευθύνης από την οργάνωση, τόσο γι’ αυτό το χτύπημα όσο και για την απόπειρα στο Υπουργείο Εργασίας.

22 Δεκεμβρίου 2017: Ίσως το πλέον ηχηρό και ισχυρό χτύπημα της οργάνωσης ήταν αυτό σε βάρος του Εφετείου Αθηνών, επί της οδού Λουκάρεως, όπου σχεδόν ισοπέδωσε την πρόσοψη του κτιρίου και φανέρωσε τις απίστευτες αδυναμίες στην επιτήρηση του χώρου αφού δεν υπήρχαν καν εξωτερικές κάμερες σε λειτουργία. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα, τα μέλη της οργάνωσης πυροβόλησαν εναντίον του φρουρού προκειμένου να τον αποθαρρύνουν να τους καταδιώξει, ενώ λίγο μετά εντοπίστηκε καμένο στα Εξάρχεια και το όχημα διαφυγής τους.

17 Δεκεμβρίου 2018: Έκρηξη ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού περίπου μισή ώρα μετά τις δύο τα ξημερώματα σε βάρος του Τηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΪ και της εφημερίδας «Καθημερινή», με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα