Κρήτη: Τον σκότωσαν και τον έθαψαν μέσα στο αυτοκίνητό του

Bρέθηκαν το πτώμα αλλά και το αυτοκίνητο του 70χρονου, με το οποίο έφυγε από το σπίτι του στη Χώρα Σφακίων
Bρέθηκαν το πτώμα αλλά και το αυτοκίνητο του 70χρονου, με το οποίο έφυγε από το σπίτι του στη Χώρα Σφακίων ZARPANEWS

Βρέθηκαν το πτώμα αλλά και το αυτοκίνητο του 70χρονου, με το οποίο έφυγε από το σπίτι του στη Χώρα Σφακίων αργά το απόγευμα της 7ης Μαρτίου.

Τέλος στην πολύκροτη υπόθεση ανθρωποκτονίας και εξαφάνισης της σορού του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη, που χάθηκε μυστηριωδώς στις 7 Μαρτίου από την περιοχή της Χώρας Σφακίων, στα Χανιά της Κρήτης, μπήκε το βράδυ της Πέμπτης.

Ένας από τους δύο κατηγορούμενους αδερφούς για την δολοφονία του, ομολόγησε τον τρόπο με τον οποίο τον σκότωσαν και πως εξαφάνισαν στη συνέχεια το πτώμα του και το αυτοκίνητό του, τα οποία εντοπίστηκαν τη νύχτα σε χωράφι στον Πλατανιά Χανίων καθ’ υπόδειξη των δραστών.

Κρήτη: Τον σκότωσαν και τον έθαψαν μέσα στο αυτοκίνητό του

Τα αδέρφια που ομολόγησαν το φονικό

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, σε περιοχή του Δήμου Σφακίων, συνελήφθησαν τα δύο αδέρφια ηλικίας 44 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση που εκδόθηκε σε βάρος τους.

Η σύλληψη τους ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης, συνδυαστικής και μεθοδευμένης αστυνομικής έρευνας, της Ασφάλειας Χανίων σχετικά με την εξαφάνιση του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη.

Tέλος στην πολύκροτη υπόθεση ανθρωποκτονίας και εξαφάνισης της σορού του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη - Δολοφονήθηκε από δύο αδέρφια
Tέλος στην πολύκροτη υπόθεση ανθρωποκτονίας και εξαφάνισης της σορού του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη - Δολοφονήθηκε από δύο αδέρφια ZARPANEWS

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος είχε συχνά προστριβές με πολλούς συγχωριανούς του για κτηματικές διαφορές, ενώ στο παρελθόν φέρεται να είχε κατηγορηθεί για τον θάνατο του αδερφού του και ήταν ένας εξαιρετικά σκληρός άνθρωπος. Τα δύο αδέρφια διατηρούσαν επιχειρήσεις στην περιοχή όπως ταβέρνα και λατομείο και φαίνεται πως ο ηλικιωμένος τοποθετούσε περιφράξεις στα δικά τους οικόπεδα, λόγος για τον οποίο έρχονταν συχνά σε προστριβές.

Μάλιστα, συχνά φέρεται να τους εκβίαζε να του δώσουν διάφορα ανταλλάγματα για να λύσουν την διαφορά γύρω από τα όρια του λατομείου του ενός αδερφού, όπως να του αγοράσουν ψυγείο ή να του κάνουν δώρο ένα κοντέινερ.

Μία από αυτές τις προστριβές φαίνεται πως εξελίχθηκε και την μοιραία ημέρα της εξαφάνισής του, με αποτέλεσμα τα δύο αδέρφια να σκοτώσουν τον Παντελή Δουρουντάκη.

Τον πυροβόλησαν και τον έθαψαν

Και τα δύο αδέρφια κράτησαν σκληρή στάση όλες αυτές τις ημέρες και δεν ομολογούσαν το παραμικρό, ούτε φανέρωναν που βρίσκεται η σορός του θύματος και το αυτοκίνητό του, ένα κυπαρισσί Mitsubishi Pajero, με το οποίο φαίνεται μετέβη εκείνη την ημέρα στην περιοχή που έγινε το έγκλημα, μέχρι που χθες το βράδυ ο ιδιοκτήτης του λατομείου, «έσπασε» και ομολόγησε πλήρως τις πράξεις τους.

Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, σε μία ακόμη προστριβή που είχαν μαζί του, τον πυροβόλησε στο σώμα με κυνηγετικό όπλο και στη συνέχεια, καθώς είχαν νταλίκες και χωματουργικά μηχανήματα στο λατομείο, έβαλαν το πτώμα του Δουρουντάκη μέσα στο αυτοκίνητό του, το πάτησαν από πάνω με μία «τσάπα» και το τσαλάκωσαν και στη συνέχεια το φόρτωσαν σε μία νταλίκα τους και το μετέφεραν σε ένα χωράφι περίπου 60 χλμ. μακριά, στην περιοχή του Πλατανιά Χανίων.

Tέλος στην πολύκροτη υπόθεση ανθρωποκτονίας και εξαφάνισης της σορού του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη - Δολοφονήθηκε από δύο αδέρφια
Tέλος στην πολύκροτη υπόθεση ανθρωποκτονίας και εξαφάνισης της σορού του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη - Δολοφονήθηκε από δύο αδέρφια ZARPANEWS

Εκεί πλέον, ο ιδιοκτήτης του λατομείου δανείστηκε από έναν φίλο του έναν εκσκαφέα με πρόφαση ότι είχε μία δουλειά στην περιοχή, άνοιξε έναν λάκκο βάθους 6 μέτρων, έριξαν πρώτα το πτώμα του Δουρουντάκη μέσα και από πάνω του το αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια κάλυψαν με όγκους χώματος.

Μία κηλίδα αίματος, το σήμα της κινητής και ένα βιντεοληπτικό υλικό ξεδίπλωσαν το «κουβάρι»

Το θύμα είχε δύο κινητά τηλέφωνα. Το ένα είχε δώσει στίγμα στην περιοχή του λατομείου και το άλλο τρεις ώρες μετά και καθώς ήταν ακόμα ανοιχτό, έδωσε στίγμα στην περιοχή που βρισκόταν το χωράφι αυτό. Πρόσθετα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τότε, τα πρώτα κιόλας 24ωρα της εξαφάνισης του Δουρουντάκη, υλικό από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, στην περιοχή του Πλατανιά, όπου είχαν καταγραφεί οι κινήσεις του ιδιοκτήτη του λατομείου στην περιοχή.

Έρευνες στο λατομείο

Από τις καταθέσεις που πήραν οι αστυνομικοί δεν άργησαν να σχηματίσουν εικόνα για το τι είχε συμβεί και έτσι αποφάσισαν να ερευνήσουν ολόκληρο το λατομείο με κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Ερευνών και με ειδικό φακό με υπέρυθρο φως, εντόπισαν μία και μόνη κηλίδα αίματος στο λατομείο, η οποία στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια έδειξε ότι ήταν του Δουρουντάκη.

Μάλιστα, τότε οι αστυνομικοί μετέβησαν στην περιοχή που βρισκόταν το χωράφι και από υπολογισμούς που έκαναν εντόπισαν ακόμα και σχεδόν το ακριβές σημείο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έσκαψαν ακόμα και ένα μέτρο δίπλα από το λάκκο που είχαν σκάψει οι δράστες, δίχως να καταφέρουν να εντοπίσουν το πτώμα του 70χρονου τότε.

Τα στοιχεία τους όμως τα έθεσαν υπόψη του Εισαγγελέα και του Ανακριτή και έτσι εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των δραστών, με αποτέλεσμα τη νύχτα ο ένας από αυτούς μπροστά στο βάρος των αποκαλύψεων να ομολογήσει και να οδηγήσει στο ακριβές σημείο τους αστυνομικούς. Εύκολα αντιληπτή είναι η έκπληξη που ένιωσαν οι αστυνομικοί όταν συνειδητοποίησαν ότι ψάχνοντας, είχαν σκάψει για να βρουν τον Δουρουντάκη ακόμη και ένα μέτρο δίπλα από το σημείο που είχε γίνει ο τάφος του.

Σήμερα το πρωί τα δύο αδέρφια οδηγήθηκαν ενώπιον του Ανακριτή Χανίων για να απολογηθούν, κάτω υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή τυχόν αντεκδίκησης από συγγενείς του θύματος.

Πηγή: 

Φωτογραφίες - ZarpaNews

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η εξαφάνιση ήταν... δολοφονία - Θρίλερ με την υπόθεση Δουρουντάκη στα Σφακιά

SHARE:

24Media Network