Κύκλωμα διακινούσε ναρκωτικά από Πειραιά σε Δωδεκάνησα και Κρήτη

Κύκλωμα διακινούσε ναρκωτικά από Πειραιά σε Δωδεκάνησα και Κρήτη
Ναρκωτικά ΕΛ.ΑΣ.

Το κύκλωμα διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης σε Ρόδο και Ηράκλειο Κρήτης - Στην κατοχή τους βρέθηκε βαλίτσα με πάνω από 11 κιλά ηρωίνης τα πακέτα της οποίας είχαν αλείψει με οδοντόκρεμα.

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη.

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον λιμένα του Πειραιά, από αστυνομικούς του «Οργανωμένου Εγκλήματος» και τη συνδρομή λιμενικών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μία 47χρονη Ελληνίδα και ένας 25χρονος Αλβανός, μέλη της οργάνωσης.

Συγκατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση, τυγχάνουν έξι επιπλέον άτομα, εκ των οποίων τρεις Αλβανοί, έγκλειστοι Καταστήματος Κράτησης.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, αναφορικά με την δράση Αλβανού, έγκλειστου σε Κατάστημα Κράτησης, στο συντονισμό διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και μετά από έρευνα αποκαλύφθηκε η ύπαρξη οργάνωσης, ιεραρχικά δομημένης, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση και πιστοποιήθηκε η εγκληματική της δράση, όσον αφορά τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών τουλάχιστον στη Ρόδο και στην Κρήτη.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένα οι έγκλειστοι Αλβανοί, συντόνιζαν τη μεταφορά και παράδοση των ναρκωτικών ουσιών για λογαριασμό της εγκληματικής οργάνωσης. Η 47χρονη συλληφθείσα διαδραμάτιζε το ρόλο του μεταφορέα. Ο 25χρονος συλληφθείς και τα άλλα μέλη που αναζητούνται, ήταν επιφορτισμένοι με το ρόλο του προμηθευτή των ναρκωτικών ουσιών.

Ακολούθως και έπειτα από συντονισμένη δράση της ανωτέρω Υπηρεσίας εντοπίστηκε η 47χρονη Ελληνίδα, η οποία αφού συναντήθηκε με τον 25χρονο Αλβανό και επιβιβάστηκαν σε όχημα, μετέβησαν στο λιμένα του Πειραιά και αφού εξέδωσαν εισιτήριο για Ρόδο, λίγο πριν επιβιβαστούν στο πλοίο, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Από τις διενεργηθείσες έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, βαλίτσα, εντός της οποίας υπήρχαν 21 αυτοσχέδιες συσκευασίες, αλειμμένες με οδοντόκρεμα για να δυσκολέψουν τυχόν έλεγχο από σκύλους, περιέχουσες ηρωίνη, συνολικού μεικτού βάρους 11 κιλών και 225 γραμμαρίων, 200 ευρώ, αποκόμματα εισιτηρίων για ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά προς Ρόδο και Ηράκλειο Κρήτης και αντίστροφα. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα