Λαθρεμπόριο χρυσού: Συνελήφθη ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων – 59 συλλήψεις

Λαθρεμπόριο χρυσού: Συνελήφθη ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων – 59 συλλήψεις
Χρυσός Eurokinissi

Δυο εγκληματικές οργανώσεις εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 59 άτομα. Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη. Χειροπέδες σε πασίγνωστο ιδιοκτήτη μεγάλης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από εχθές μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, με τη συνδρομή και Υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής, της ΓΑΔΑ και των κομάντο της ΕΚΑΜ, για την εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται συστηματικά στο λαθρεμπόριο χρυσού, το οποίο διοχέτευαν στο εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 59 άτομα και έχουν κατασχεθεί ποσότητες από χρυσό και ασήμι, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά, πλήθος χρυσαφικών κλπ.

Κεντρικός μηχανισμός στην υπόθεση αποτελούν αλυσίδες ενεχυροδανειστηρίων ιδιοκτησίας πολύ γνωστού επιχειρηματία στον χώρο, που συγκέντρωναν τις μεγάλες ποσότητες, οι οποίες διοχετεύονταν στην Τουρκία. Μέρος αυτών πιθανόν προέρχεται και από κλοπές-διαρρήξεις και ληστείες, ενώ υπενθυμίζεται πως η ίδια Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. είχε εξαρθρώσει και την διαβόητη «Μαφία των Ρομά» με την δαιδαλώδη οργάνωση και την πολυετή δράση, υπεύθυνη για εκατοντάδες κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια.

Με το πέρας της αστυνομικής επιχείρησης αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα