Ληστεία στα Βίλια: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο δράστες που διέφυγαν εν μέσω πυροβολισμών

Ληστεία στα Βίλια: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο δράστες που διέφυγαν εν μέσω πυροβολισμών
Βίλια: Ληστεία στα ΕΛΤΑ Eurokinissi

Ο τρίτος δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Τζάνειο Νοσοκομείο-Εικόνες από ταινία κινηματογράφου εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί μετά την ένοπλη ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ. των Βιλίων-Ανταλλαγή πυροβολισμών με τον αστυνομικό του τοπικού Αστυνομικού Σταθμού και τροχαίο ατύχημα με άλλο όχημα κατά την διαφυγή των δραστών

Σκηνές που θυμίζουν εικόνες βγαλμένες από ταινίες του κινηματογράφου εκτυλίχθηκαν χθες, μισή ώρα μετά τις 8 το πρωί στα Βίλια, όταν το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. του χωριού έγινε στόχος τριών αγνώστων δραστών, δύο αντρών και μίας γυναίκας και συγκεκριμένα, δύο Αλβανών και μίας Ελληνίδας.

Με την γυναίκα να αναμένει στο όχημα διαφυγής τους, εισήλθαν στο υποκατάστημα και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν όσα χρήματα είχαν τα ταμεία. Στο μεταξύ, ο διευθυντής του υποκαταστήματος πρόλαβε να πατήσει το κουμπί πανικού και έτσι σύντομα έσπευσε στο σημείο ο μοναδικός αστυνομικός του Αστυνομικού Σταθμού Βιλίων με μία καραμπίνα στα χέρια.

Μόλις βγήκαν έξω οι δράστες, άνοιξαν κατευθείαν πυρ εναντίον του αστυνομικού που ανταπέδωσε τα πυρά και τραυμάτισε τον έναν από τους δράστες, τον οποίο οι συνεργοί του φόρτωσαν στην καρότσα. Κατά την διαφυγή τους οι δράστες έπεσαν πάνω σε ένα βανάκι στο χωριό, έβγαλαν με την βία και την απειλή των όπλων, τον οδηγό από αυτό και διέφυγαν με αυτό το όχημα πλέον, εγκαταλείποντας στην καρότσα του άλλου οχήματος τον τραυματισμένο συνεργό τους, ενώ είναι πιθανό να τραυματίστηκαν κι εκείνοι ελαφρύτερα από τα σκάγια.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον Αλβανό κακοποιό που τραυματίστηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ σύντομα στο σημείο βρέθηκαν πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελικόπτερο που σάρωσαν την περιοχή, δίχως να καταστεί έως τώρα εφικτός ο εντοπισμός του δεύτερου Αλβανού και της Ελληνίδας.

Ο συλληφθείς κακοποιός έχει απασχολήσει για παρόμοιες πράξεις τις Αρχές ενώ έρευνα για το περιστατικό και τους τρεις ληστές πέρα από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, διενεργεί διακριτικά και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όπως σε κάθε παρόμοια περίπτωση, χωρίς να έχει προκύψει μέχρι στιγμής για κάποιον από τους εμπλεκόμενους να έχει τυχόν παρελθόν τέτοιο που να αφορά την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα