Λήστεψαν και τραυμάτισαν με σκεπάρνι ηλικιωμένο γείτονά τους για 30 ευρώ

Λήστεψαν και τραυμάτισαν με σκεπάρνι ηλικιωμένο γείτονά τους για 30 ευρώ
Περιπολικό της ελληνικής αστυνομίας Eurokinissi

Οι δράστες χτύπησαν τον 75χρονο όταν τους αντιλήφθηκε στο μπαλκόνι του

Συνελήφθησαν, αργά το βράδυ της Τρίτης, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένα ζευγάρι Ελλήνων, 30 ετών ο άντρας και 31 η γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι δυο δράστες, ενεργώντας από κοινού, από ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, κοντά στο σπίτι τους, υπερπήδησαν συρματένια περίφραξη και μετέβησαν στην οικία του 75χρονου γείτονά τους, όπου ο 30χρονος ανήλθε στο μπαλκόνι και η σύντροφός του κρατούσε τσίλιες. Τον δράστη τον αντιλήφθηκε ο ηλικιωμένος και μόλις βγήκε στο μπαλκόνι του, ο δράστης άρπαξε ένα σκεπάρνι που βρήκε εκεί και προκάλεσε πολλαπλά χτυπήματα με αυτό στον ηλικιωμένο, σωριάζοντάς τον αιμόφυρτο.

Στη συνέχεια και σαν μην είχε συμβεί τίποτα, ο δράστης εισήλθε στο εσωτερικό της οικίας και αφού αφαίρεσε ένα ρολόι και το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, τράπηκε μαζί με τη συνεργό του σε φυγή.

Ο παθών διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, «Άγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», όπου παραμένει νοσηλευόμενος σε σοβαρή κατάσταση στην νευροχειρουργική πτέρυγα.

Για την διερεύνηση του περιστατικού διενεργήθηκε άμεσα, ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, των στοιχείων των δυο δραστών, τον εντοπισμό τους και τη σύλληψη τους.

Οι δυο δράστες παραδέχτηκαν τις πράξεις τους και επέδειξαν τον ακριβή τρόπο δράσης τους. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το σκεπάρνι που χρησιμοποίησε ο δράστης, καθώς και η μπλούζα που φορούσε, με κηλίδες αίματος, την οποία η σύντροφός του είχε πετάξει σε κοντινό κάδο απορριμμάτων. Οι συλληφθέντες που ενδεχομένως είναι τοξικομανείς, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα