Μαφιόζικη η επίθεση στον Νεφρολόγο του Νοσοκομείου της Νίκαιας. Τι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.

Μαφιόζικη η επίθεση στον Νεφρολόγο του Νοσοκομείου της Νίκαιας. Τι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.
The headquarters of the Hellenic Football Federation (EPO) have been evacuated after an anonymous caller warned that a bomb will go off inside the building. In Athens on Nov. 25 2015 / . 25 2015. Menelaos Myrillas / SOOC

Πέντε πυροβολισμοί, σε βάρος του προκάλεσαν τρία διαμπερή τραύματα στον μηρό και ένα τυφλό τραύμα, με αποτέλεσμα να σφηνωθεί η βολίδα στο πόδι του

Στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά νοσηλεύεται από χθες ο διευθυντής του Νεφρολογικού Τμήματος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας, ο οποίος έπεσε θύμα μαφιόζικου τύπου επίθεσης το μεσημέρι της Πέμπτης, στη συμβολή της Λ. Κηφισού με την Πέτρου Ράλλη.

Δύο άγνωστοι δράστες που φορούσαν κράνη και επέβαιναν σε μαύρη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού προσέγγισαν το θύμα που επέστρεφε στο σπίτι του από το Νοσοκομείο και χωρίς να του πουν τίποτα άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του.

Πέντε φορές πυροβόλησε συνολικά ο ένας εκ των δραστών, με πιστόλι των 9 χιλιοστών. Τέσσερις βολές βρήκαν …στόχο τα πόδια του, καθώς οι δράστες όπως όλα δείχνουν, δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν το θύμα αλλά να του στείλουν ένα επώδυνο μήνυμα.

Οι πυροβολισμοί που δέχτηκε, του προκάλεσαν τέσσερα διαμπερή τραύματα και ένα “τυφλό τραύμα” στον μηρό, με αποτέλεσμα η βολίδα να σφηνωθεί στο πόδι του και να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής κατάφεραν να αποσπάσουν ελάχιστα λόγια από το θύμα λίγο πριν εισαχθεί στο χειρουργείο και θα του πάρουν εκ νέου κατάθεση μόλις συνέλθει από το χειρουργείο και βρεθεί σε θέση να καταθέσει.

Όπως ο ίδιος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, δεν γνωρίζει ποια μπορούσαν να ήταν τα κίνητρα των δραστών, ωστόσο μόνος του, τους είπε πως συμμετέχει στην αρμόδια Επιτροπή του ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια ιατρικών μηχανημάτων και συγκεκριμένα εκείνος τα κοστολογεί.

Αυτό για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής είναι ένα κομμάτι της έρευνας που θα κληθούν να καλύψουν.

Παρότι, το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, δέχεται συχνά πολλούς τρόφιμους των φυλακών Κορυδαλλού που κρατούνται από απλές υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου έως και για υποθέσεις τρομοκρατίας και συχνά οι γιατροί δέχονται ενοχλήσεις από τον κύκλο των φυλακισμένων ακόμα και για γνωμοδοτήσεις που θα μπορούσαν να τους φανούν χρήσιμες σε διάφορα αιτήματά τους, ακόμα και για την αποφυλάκισή τους ή την αδειοδότησή τους, δεν φαίνεται ο ίδιος ο Χ.Ι. να είχε κάποιον από αυτούς ασθενή του.

Η πιθανότητα να πρόκειται για λάθος στόχο, επίσης δεν προκύπτει, αφού δεν υπάρχει συνεπωνυμία στο Νοσοκομείο και μάλιστα οι δράστες φάνηκαν επαγγελματίες, αφού πρώτον δεν μίλησαν και δεύτερον, αν ήθελαν να τον σκοτώσουν θα το έκαναν.

Μπορεί πάντως σε αυτή την φάση, να μην “κάθεται” στους αστυνομικούς το σενάριο, να κρύβεται από πίσω κάποιος ποινικός ή φυλακισμένος για τρομοκρατικές ενέργειες, ωστόσο σε αυτή τη χρονική στιγμή θα παραμείνει σαν ενεργό σενάριο, ενώ θα εξεταστεί και η πιθανότητα, το θύμα να είχε τυχόν προσωπικές διαφορές, ίσως από κάποια παλιά και εκκρεμή υπόθεσή του, τυχόν με κάποιον ασθενή ή συγγενείς ασθενούς από το παρελθόν.

Αναμένεται η βαλλιστική εξέταση από τους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο ώστε να διαπιστωθεί εάν τυχόν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια, αν και η πεποίθηση των αστυνομικών είναι πως εφόσον οι δράστες ήταν όντως “επαγγελματίες” θα έχουν χρησιμοποιήσει “καθαρά” όπλα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα