Μεγάλη κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις

Μεγάλη κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις

Υπέκλεπταν εν αγνοία των ασφαλισμένων πλήθος ΑΜΚΑ και εκτελούσαν συνταγές ζημιώνοντας το Δημόσιο

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος μίας γιατρού, ενός φαρμακοποιού και ενός ιατρικού επισκέπτη, οι οποίοι εμπλέκονται σε παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων, εν αγνοία των ασφαλισμένων και σε εκτελέσεις των συνταγών ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά την ανεύρεση από έναν πολίτη, σε κάδο απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη, 157 κουτιών με φάρμακα, από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας και η αξία τους ανέρχεται στις 8.226,86 ευρώ. Αυτό φάνηκε περίεργο στον συγκεκριμένο πολίτη, πήρε τις σακούλες και τις πήγε στην Αστυνομία.

Ακολούθησε αστυνομική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι οι δράστες, είχαν υφαρπάξει με δόλιο τρόπο τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) από διάφορα άτομα, τους οποίους χρησιμοποίησαν για να συνταγογραφήσουν παράνομα φ άρμακα και να εισπράξουν από τον ασφαλιστικό φορέα το αναλογούν χρηματικό ποσό κατά την εκτέλεση των συνταγών.

Αναλυτικότερα προέκυψε ότι ο 38χρονος ιατρικός επισκέπτης είχε υφαρπάξει τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) διαφόρων ατόμων, εν αγνοία τους, τους οποίους στη συνέχεια γνωστοποίησε στην 62χρονη γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Η 62χρονη με τη σειρά της, την 1η Σεπτεμβρίου προέβη στην παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων και ακολούθως απέστειλε τις συνταγές στον 39χρονο φαρμακοποιό. Στη συνέχεια, αυτός το χρονικό διάστημα από 8 έως 15 Σεπτεμβρίου, εκτέλεσε τις εν λόγω συνταγές, προκειμένου να εισπράξει παρανόμως το αναλογούν χρηματικό ποσό από τον ασφαλιστικό φορέα των ασφαλισμένων, ζημιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το Ελληνικό Δημόσιο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο φαρμακείο του 39χρονου φαρμακοποιού και στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης που εργάζεται η 62χρονη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των παράνομων συνταγών με επικολλημένες τις ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας και να καθορισθεί η συνολική ζημιά για το Δημόσιο, όπως και αν τυχόν έχουν πράξει ανάλογες πράξεις στο παρελθόν.

SHARE:

24Media Network