Μετά δυόμιση χρόνια 18 αστυνομικοί σε δίκη για τη βιαιότητα που επέδειξαν στις διαδηλώσεις το 2011

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Δυόμιση χρόνια μετά την άγρια καταστολή στις διαδηλώσεις ενάντια στο μεσοπρόθεσμο, τον Ιούνιο του 2011, η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει για 18 αστυνομικούς των ΜΑΤ και της ΔΕΛΤΑ οι οποίοι περνάνε από δίκη

Μετά τις πολλές μηνυτήριες αναφορές παραπέμπονται τελικά σε δίκη αστυνομικοί της ομάδα ΔΕΛΤΑ αλλά και των ΜΑΤ, 18 στον αριθμό, για την ιδιαίτερα βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων τον Ιούνιο του 2011.

Η δίκη ξεκινά τη Δευτέρα και είναι μία από τις πολύ σπάνιες φορές που τόσοι πολλοί αστυνομικοί και δη των ΜΑΤ εγκαλούνται για σειρά από έκνομες ενέργειες.

Υπενθυμίζουμε πως το κέντρο της πρωτεύουσας θύμιζε τότε θάλαμο αερίων από τα χημικά και τα δακρυγόνα, ενώ οι εφημερίδες αναφέρονταν στα επεισόδια με σχεδόν όλες να αναφέρονται στη βίαιη καταστολή.

Εκείνη την περίοδο, σε συγκεκριμένη μέρα, αστυνομικοί είχαν τραυματίσει σοβαρά πολίτες, όπως ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου "Ελπίς", πετώντας πέτρες αλλά και κομμάτια από μάρμαρα που στους διαδηλωτές.

Οι δικαστικές αρχές, αφού έλαβαν υπόψη τα πιστοποιητικά που προσκόμισαν από τα δημόσια νοσοκομεία τα θύματα των αστυνομικών, καθώς και δεκάδες άλλες μαρτυρίες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι λεγόμενες δυνάμεις της τάξης όχι μόνο έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των διαδηλωτών, αλλά εγκατέλειψαν αβοήθητους τους τραυματισμένους πολίτες, παρεμποδίζοντας για πολλή ώρα τα ασθενοφόρα να φτάσουν στην περιοχή για να τους δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

SHARE:

24Media Network