Μετέφεραν και έκρυψαν 46 μετανάστες σε αποθήκη στη Σίνδο

Μετέφεραν και έκρυψαν 46 μετανάστες σε αποθήκη στη Σίνδο
MOTIONTEAM

Από την έρευνα, προέκυψε ότι οι μετανάστες εισήλθαν παράνομα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην αποθήκη, καταβάλλοντας χρήματα-Τελικός προορισμός τους ήταν διάφορες χώρες της Ευρώπης

Στη σύλληψη επτά μελών συμμορίας διακίνησης μεταναστών, έπειτα από τον εντοπισμό παράνομα μεταφερόμενων αλλοδαπών σε αποθήκη στην περιοχή της Σίνδου, οδήγησε η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έξι αλλοδαπούς (Μολδαβούς και Πακιστανούς) ηλικίας 29, 29, 27, 25, 25 και 17 ετών, καθώς και ένα 70χρονο Έλληνα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες χθες, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, διαπιστώθηκε ότι τρία εκ των μελών της συμμορίας που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα, αποβίβασαν σε περιοχή της Σίνδου μεγάλο αριθμό ατόμων, τα οποία υπό την καθοδήγηση 70χρονου ιδιοκτήτη αποθήκης εισήλθαν στο εσωτερικό της.

Σε έρευνα που ακολούθησε στον παραπάνω χώρο εντοπίστηκαν συνολικά 46 παράτυποι μετανάστες από Πακιστάν, Μπαγκλαντές και Μιανμάρ, καθώς και τρεις ακόμη εκ των μελών της συμμορίας οι οποίοι είχαν αναλάβει ρόλο φύλαξης.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι παραπάνω αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο κτίριο αυτό, καταβάλλοντας σε προγενέστερο χρόνο σε έτερο μέλος της συμμορίας, χρηματικό ποσό για την παράνομη μεταφορά τους, έχοντας ως τελικό προορισμό διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Συνολικά κατασχέθηκαν τα παραπάνω Ι.Χ. αυτοκίνητα, 10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες

ADVERTISING

SHARE: