Μισός τόνος κάνναβης στα χέρια της Δίωξης Ναρκωτικών από δύο υποθέσεις

Φωτογραφία αρχείου

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που μετέφερε μεγάλες ποσότητες κάνναβης ενώ εντοπίστηκε κλεμμένη νταλίκα στη Νέα Χαλκηδόνα, γεμάτη με περίπου 300 κιλά κάνναβης

Μισός τόνος κάνναβης κατέληξε στα χέρια των αντρών της Δίωξης Ναρκωτικών, από μία στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στην Πιερία και από τον εντοπισμό αντρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μίας κλεμμένης και σταθμευμένης νταλίκας στους Αγίους Αναργύρους που ήταν φορτωμένη με 266 κιλά κάνναβης.

Σε ότι αφορά την πρώτη υπόθεση, εξαρθρώθηκε, από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην μεταφορά και εισαγωγή από την Αλβανία στην Ελλάδα, σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Συνελήφθησαν, στις 31 Μαρτίου σε περιοχή της Πιερίας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πιερίας και Ημαθίας, τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για έναν 40χρονο Αλβανό και δύο Έλληνες, ηλικίας 18 και 28 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 45χρονος Έλληνας συνεργός τους.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε από την Αλβανία και διακινούσε στο εξωτερικό μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης, να εντοπίσει τους χώρους απόκρυψης και διακριβώσει τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με διακριτούς ρόλους ως προς την εισαγωγή, την μεταφορά, την απόκρυψη και τη διακίνηση της κάνναβης. Σημειώνεται ότι για την εξαγωγή των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν φορτηγό όχημα διεθνών μεταφορών.

Πιο συγκεκριμένα, ο 40χρονος ήταν υπεύθυνος για την παραλαβή και μεταφορά των ναρκωτικών από σημείο της παραμεθορίου με την Αλβανία στην Κατερίνη, οι άλλοι δύο συλληφθέντες για την παραλαβή και μεταφορά τους στους χώρους απόκρυψης, ενώ ο 45χρονος αναλάμβανε την μεταφορά τους στο εξωτερικό.

Συνολικά από τις έρευνες σε χώρους, οικίες και οχήματα, που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 210 κιλών και 370 γραμμ., δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα φορτηγό διεθνών μεταφορών, 4 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και 215 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Κλεμμένη νταλίκα στην άκρη του δρόμου και γεμάτη κάνναβη

Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 266 κιλών και 600 γραμμαρίων, η οποία εντοπίσθηκε εντός σταθμευμένου Ι.Χ.  φορτηγού, στην περιοχή της Ν. Χαλκηδόνας Αττικής, από άντρες της Άμεσης Δράσης.

Εντός του φορτηγού βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένες 241 νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 266 κιλών και 600 γραμμαρίων. Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για το φορτηγό είχε δηλωθεί κλοπή στις 29 Μαρτίου από την περιοχή των Αχαρνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζεται.

SHARE:

24Media Network