Μητέρα Κωστή Πολύζου: Τα χέρια μου δεν είναι βαμμένα με το αίμα του παιδιού μου

Μητέρα Κωστή Πολύζου: Τα χέρια μου δεν είναι βαμμένα με το αίμα του παιδιού μου

Άρχισε η δίκη για τη δολοφονία του 23χρονου Κωστή Πολύζου, με κατηγορούμενους τη μητέρα του και τον πατριό του. Τι είπε στο δικαστήριο η κατηγορούμενη, γιατί δεν παρέστη η Αγγελική Νικολούλη

Την αναβολή της δίκης για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου, για την ερχόμενη Πέμπτη, αποφάσισε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς.

Η δίκη, που άρχισε νωρίς το πρωί, διεκόπη το μεσημέρι, ύστερα από αίτημα της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, προκειμένου να μπορέσει να καταθέσει η μάρτυρας στην υπόθεση, δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη, η οποία δεν μπόρεσε να παραστεί και απέστειλε σχετικό έγγραφο.

Η υπεράσπιση ζήτησε επίσης να καταθέσει και ο ετεροθαλής αδελφός του Κώστα Πολύζου, αίτημα που έγινε δεκτό από την έδρα.

ADVERTISING

Στην έναρξη της δίκης η μητέρα του Κωστή Πολύζου δήλωσε ότι «τα χέρια μου δεν είναι βαμμένα με το αίμα του παιδιού μου», ενώ από το δικαστήριο εξετάστηκαν δεκατέσσερις από τους δεκαοκτώ μάρτυρες που περιλαμβάνονταν στην δικογραφία. Το αίτημα παράστασης πολιτικής αγωγής από τους συγγενείς του Κωστή Πολύζου, που διατυπώθηκε στην έναρξη της δικαστικής διαδικασίας, έγινε δεκτό από τον εισαγγελέα, αλλά όχι όμως και από την έδρα του δικαστηρίου.

Ο Κωστής Πολύζος, μόλις 23 χρόνων, χάθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 18 Φεβρουαρίου 2011, από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Οκτώ μήνες μετά την εξαφάνισή του, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, το πτώμα του βρέθηκε μισοφαγωμένο από τα άγρια ζώα στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι, στα σύνορα των νομών Κοζάνης-Γρεβενών. Το πτώμα του νεαρού εντόπισε περαστικός κυνηγός της περιοχής.

Πέντε χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό, ο ανακριτής Κοζάνης που ερευνούσε το φάκελο της υπόθεσης, εντόπισε στοιχεία και αντιφάσεις του ζεύγους, δηλαδή της μητέρας του και του πατριού του και σε συνεννόηση με τον εισαγγελέα Κοζάνης, τον Ιανουάριο του 2016, δόθηκε εντολή σύλληψης της μητέρας του Κωστή Πολύζου και του πατριού, όπου κρίνονται προφυλακιστέοι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, περιύβρισης νεκρού, ψευδορκίας μάρτυρα και πλαστογραφίας μετά χρήσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στα δικαστήρια Κοζάνης η σατανική μάνα και ο πατριός που δολοφόνησαν τον Κωστή Πολύζο

Δηλητηρίασαν τον πατέρα του Κωστή Πολύζου;

Μαρτυρία 'καίει' την μάνα του Κωστή Πολύζου: Η επίσκεψη στην τράπεζα 11 ημέρες πριν τη δολοφονία

SHARE:

24Media Network