Αρχίζει η δίκη του μοντέλου στο Χονγκ Κονγκ - Ανατροπή με το δέμα της κοκαΐνης

Αρχίζει η δίκη του μοντέλου στο Χονγκ Κονγκ - Ανατροπή με το δέμα της κοκαΐνης

Σημαντική αποκάλυψη από τον συνήγορο του νεαρού μοντέλου, η δίκη του οποίου αρχίζει την Πέμπτη στο Χονγκ Κονγκ. Ποια στοιχεία θα τεθούν υπόψιν των ενόρκων, σύμφωνα με τον Σάκη Κεχαγιόγλου.

Σε μια σημαντική αποκάλυψη που αλλάζει τα δεδομένα στην υπόθεση του νεαρού μοντέλου, που κρατείται εδώ και 17 μήνες στο Χονγκ Κονγκ για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, προχώρησε ο συνήγορος της κοπέλας Σάκης Κεχαγιόγλου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 από την ασιατική πόλη, ο γνωστός ποινικολόγος γνωστοποίησε ότι η εξέταση στο δέμα με την κοκαΐνη, που βρέθηκε στις αποσκευές της, δεν έδειξε δικά της δαχτυλικά αποτυπώματα.

ADVERTISING

Η δίκη της κοπέλας θα ξεκινήσει την Πέμπτη, με τον κ. Κεχαγιόγλου να δηλώνει: "Η δίκη είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη και η πρόβλεψη είναι να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15. Η δίκη πιστεύω ότι μπορεί να διαρκέσει λιγότερο διότι μετά τους μάρτυρες του κατηγορητηρίου θα έρθει η ώρα της απολογίας της Ειρήνης και η εξέτασή της από τον εισαγγελέα αλλά και από την υπεράσπισή της. Θεωρώ ιδιαίτερα αβέβαιο το αποτέλεσμα με βάση την αυστηρότητα των νόμων στο Χονγκ Κονγκ για τα ναρκωτικά και ενδεχομένως να θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα παραδειγματισμού σε παρόμοιες περιπτώσεις. Το επίδικο αντικείμενο αυτής της δίκης είναι αν θα πιστέψει το επταμελές σώμα των ενόρκων την εκδοχή της Ειρήνης ότι είναι αθώα ή αν θα θεωρήσουν ότι γνώριζε τι μετέφερε.

Από συνδυασμό πραγματικών περιστατικών μπορεί το σώμα των ενόρκων να οδηγηθεί στην κρίση του. Τα στοιχεία που θα τεθούν υπόψιν τους είναι το νεαρό της ηλικίας, το λευκό ποινικό της μητρώο, το ότι δεν διώκεται στην Ελλάδα και ότι είναι μια κλασική περίπτωση ατόμου, το οποίο έφτασε στο Χονγκ Κονγκ χωρίς πολλά κινητά τηλέφωνα, όπως έχουν συνήθως τα βαποράκια, χωρίς χρήματα επάνω της.

Μπορώ να πω για πρώτη φορά ένα στοιχείο. Έγινε η εξέταση στο Χονγκ Κονγκ των δακτυλικών αποτυπωμάτων στο δέμα της κοκαΐνης και δεν ανιχνεύτηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα της Ειρήνης. Αυτό σημαίνει ότι δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με το δέμα που περιείχε την ναρκωτική ουσία. Στο Χονγκ Κονγκ, με βάση το αγγλικό δίκαιο που ισχύει εδώ και 150 χρόνια παρά το γεγονός ότι αυτή η πόλη ανήκει πλέον στην Κίνα, στην πράξη πρέπει η κατηγορούσα αρχή να αποδείξει την κατηγορία".

Βίντεο με το μοντέλο να διασκεδάζει με φίλους της λίγο πριν συλληφθεί στην Κίνα δόθηκε στη δημοσιότητα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χονγκ Κονγκ: "Καρέ" από τη ζωή του 22χρονου μοντέλου λίγο πριν συλληφθεί

Χονγκ Κονγκ: Το μοντέλο που πιάστηκε με κοκαΐνη μιλά για πρώτη φορά μέσα από τη φυλακή

"Δεν γνώριζα ότι μετέφερα κοκαΐνη, με παγίδευσαν", λέει το μοντέλο που κρατείται στο Χονγκ Κονγκ

SHARE:

24Media Network