Νέα επίθεση των Anonymous Greece στην Τράπεζα της Ελλάδος

Νέα επίθεση των Anonymous Greece στην Τράπεζα της Ελλάδος

Άλλη μια αποτυχημένη απόπειρα επιχειρήθηκε το απόγευμα

Νέα κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας φαίνεται πως επιχείρησαν οι Anonymous Greece, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Οι τεχνικοί από την Τράπεζα της Ελλάδος αντιμετωπίσαν άμεσα το θέμα χωρίς καν τη βοήθεια των αρχών. Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος επικοινώνησε με τους υπευθύνους, προκειμένου να παρέχει βοήθεια στην τράπεζα, κάτι που ωστόσο δεν θεωρήθηκε απαραίτητο.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ που αφορά στις προηγούμενες απόπειρες και από την έως τώρα άτυπη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που βρίσκεται σε διαρκή επαφή με όσους «χτυπήθηκαν», την Τράπεζα της Ελλάδος και το Υπουργείο Εσωτερικών δηλαδή, τα αρχεία που μέχρι τώρα έχουν δώσει στην δημοσιότητα οι χάκερς ήταν ούτως ή άλλως διαθέσιμα στις ιστοσελίδες της ΤτΕ και του Υπουργείου Εσωτερικών και στις δύο περιπτώσεις το «χακάρισμα» έγινε στους Web Servers, και όχι στους servers που είναι αποθηκευμένα νευραλγικής σημασίας αρχεία.

Μάλιστα, η ΤτΕ από την πλευρά της εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση που αναφέρει: “Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1.217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα