Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακιστέοι και οι 105 συλληφθέντες – Αντιδράσεις για την παρέμβαση του Κροάτη προέδρου

Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακιστέοι και οι 105 συλληφθέντες – Αντιδράσεις για την παρέμβαση του Κροάτη προέδρου
Στον ανακριτή συλληφθέντες για τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια Eurokinissi

Στη φυλακή όλοι οι κατηγορούμενοι για τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ. Σε εξέλιξη η έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.

Προσωρινή κράτηση για άλλους 35 συλληφθέντες για τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια αποφασίστηκε την Κυριακή (13/08), τελευταία μέρα της διαδικασίας.

Ανακριτές και εισαγγελέας έστειλαν στη φυλακή και τους 105 χούλιγκαν που κατηγορούνταν για τα άγρια επεισόδια. Άπαντες αρνήθηκαν κατά την απολογία τους τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ωστόσο οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν τις δικαστικές αρχές. Πρόκειται για δύο Έλληνες, έναν Αλβανό και 102 Κροάτες.

Ένας 40χρονος ο οποίος φέρεται να είναι επικεφαλής της κροατικής ομάδας φανατικών φιλάθλων, «Bad Blue Boys» ισχυρίστηκε στην απολογία του πως ήρθε αεροπορικώς από τη Βιέννη, όπου διαμένει, για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους μετά το τέλος της προπόνησης της, και εκεί, όπως ισχυρίστηκε, δέχθηκαν επίθεση από τη αντίπαλη ομάδας, ενώ αρνήθηκε τον αρχηγικό του ρόλο.

Το πρωί κρίθηκε προφυλακιστέος και άλλος ένας από τους κατηγορούμενους της τρίτης ομάδας, ο οποίος απολογήθηκε από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύεται για πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που κρίθηκαν προφυλακιστέοι την Κυριακή είναι οι πέντε υπήκοοι Κροατίας που συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα επιχειρώντας να φύγουν προς Ιταλία καθώς και ο συμπατριώτης τους που συνελήφθη στην Κακαβιά θέλοντας να περάσει τα σύνορα για Αλβανία.

Oι κατηγορούμενοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς και άλλων. Στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, η οποία ωστόσο δεν έχει ακόμη προσωποποιηθεί, καθώς η έρευνα για τη δολοφονία είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Να σημειωθεί ότι στο διαβιβαστικό των αρχών περιλαμβάνεται ωστόσο ακόμα ένα πρόσωπο ελληνικής καταγωγής, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως.

Σε 16 φυλακές

Εν τω μεταξύ, εκδόθηκαν τα πρώτα φυλακιστήρια.

Συγκεκριμένα συνολικά 41 φυλακιστήρια εξεδώθησαν που αφορούν την προσωρινή κράτηση των συλληφθέντων σε 16 φυλακές της χώρας.

Ειδικότερα, στις φυλακές του Αυλώνα θα οδηγηθούν 8 και στον Κορυδαλλό άλλοι 6 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στις υπόλοιπες φυλακές θα μεταφερθούν τα υπόλοιπα άτομα.

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας

Την ίδια ώρα, η παρέμβαση του προέδρου της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς, κάνοντας λόγο για κίνηση εκδίκησης από τις ελληνικές αρχές σε περίπτωση που κρατηθούν όλοι οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, προκάλεσε αντιδράσεις από την Αθήνα αλλά και από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος.

Κυβερνητικά στελέχη ξεκαθάρισαν ότι “η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της” ενώ η Ένωση χαρακτήρισε τις δηλώσεις Μιλάνοβιτς “ευθεία παρέμβαση και προσβολή των θεσμών της χώρας“.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα