Νέα υπόθεση με ψευτογιατρούς και μαντζούνια – Πέντε ασθενείς έχασαν την ζωή τους

Νέα υπόθεση με ψευτογιατρούς και μαντζούνια – Πέντε ασθενείς έχασαν την ζωή τους
istock

Νέα υπόθεση ψευτογιατρών εξετάζεται από τις αρχές. Εμφανίζονταν από το 2009 έως σήμερα, ως δήθεν γιατροί σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και τους έπειθαν να πάρουν τα μαντζούνια τους.

Μία νέα συνταρακτική υπόθεση όπως του ψευτογιατρού που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αυτή την φορά με την ίδια εγκληματική δράση δύο άλλων απατεώνων, ενός Έλληνα και ενός Γερμανού που δρούσαν από το 2009 έως σήμερα.

Οι δράστες που εμφανίζονταν ως δήθεν γιατροί-νευρολόγοι και μάλιστα εξειδικευμένοι στην αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, εντόπισαν ασθενείς που έπασχαν από αυτή την νόσο, τους διαφήμιζαν τα μαντζούνια και τις εναλλακτικές τους θεραπείες, υποσχόμενοι από βελτίωση έως πλήρη ίαση στους ασθενείς και εκείνοι μέσα στην απόγνωσή τους και στον πόνο τους, έπεφταν θύματά τους πληρώνοντας μάλιστα μεγάλα ποσά για το ψευτοσκευάσματα που τους έδιναν.

Μέχρι τώρα φαίνεται 15 ασθενείς να έχουν πέσει θύματά τους, καταφέρνοντας μάλιστα να πείσουν κάποιους από αυτούς ακόμη και να σταματήσουν την πραγματική του θεραπεία και φαρμακευτική αγωγή, με το πρόσχημα ότι δήθεν τους έκανε κακό, με αποτέλεσμα να πεθάνουν πέντε άνθρωποι.

Ο Έλληνας είναι φυσιοθεραπευτής και παρουσιαζόταν ως γιατρός στους ασθενείς τάζοντάς τους θεραπεία με βλαστοκύτταρα που προμηθευόταν από τον δήθεν συνεργάτη του και επίσης δήθεν επιστήμονα από την Γερμανία και βεβαίως τα μπουκαλάκια που έπαιρνε από τον Γερμανό ουδεμία σχέση με θεραπευτική αγωγή είχαν…

Τα θύματά τους προέρχονται από διάφορες πόλεις της χώρας, ωστόσο η έρευνα ξεκίνησε από την Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ύστερα από καταγγελία ενός θύματος από την Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, οι δράστες αποκόμισαν μεγάλο χρηματικό όφελος από την εγκληματική τους δραστηριότητα που υπολογίζεται περίπου στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Με την ολοκλήρωση της έρευνας αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα