Νέος Κόσμος: Δεν βρέθηκαν αποτυπώματα στα όπλα – Βρέθηκε DNA όμως στο όχημα

Νέος Κόσμος: Δεν βρέθηκαν αποτυπώματα στα όπλα – Βρέθηκε DNA όμως στο όχημα
Κλεμμένο αυτοκίνητο με βαρύ οπλισμό βρέθηκε στον Νέο Κόσμο ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Συνεχίζεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το όχημα, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και βρέθηκε στο Νέο Κόσμο και μάλιστα γεμάτο με βαρύ οπλισμό.

Στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής πέρασε η έρευνα για το μυστήριο που καλύπτει τον εντοπισμό ενός κλεμμένου οχήματος στον Νέο Κόσμο, που ήταν γεμάτο με βαρύ οπλισμό.

Υπενθυμίζεται πως το κλεμμένο NISSAN QASHQAI από τις 19 Ιανουαρίου του 2023 από την περιοχή της Νίκαιας, βρέθηκε κατά την διάρκεια περιπολίας της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., την Πέμπτη (8/6), στη συμβολή των οδών Φανοσθένους και Φρειδερίκου. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, το όχημα ήταν σταθμευμένο στο συγκεκριμένο σημείο εδώ και αρκετές μέρες.

Καθώς η ιδιοκτήτριά του είχε αποζημιωθεί από την ασφαλιστική της εταιρεία για την κλοπή, το όχημα αποδόθηκε στην ασφαλιστική.

Κατά τον έλεγχο του οχήματος χθες όμως, παρουσία εκπροσώπου της ασφαλιστικής που πήγε κλειδί στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου μεταφέρθηκε το αυτοκίνητο, εντοπίστηκε στο πορτ μπαγκάζ σάκος που περιείχε δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα, δύο καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, σφαίρες και χειροβομβίδα. Από την συνεχιζόμενα έρευνα εντοπίστηκε εντός του αυτοκινήτου ακόμη μία χειροβομβίδα και δύο μπιτόνια με βενζίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε ένας πρώτος έλεγχος στα καλάσνικοφ για αποτυπώματα με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ ούτε βαλλιστικά φαίνεται να παραπέμπουν στην περίπτωση της διπλής εκτέλεσης στον Κορυδαλλό, άρα επί τους παρόντος ο συσχετισμός με αυτή την υπόθεση έχει απομακρυνθεί.

Εντοπίστηκε όμως γενετικό υλικό εντός του οχήματος το οποίο αναλύεται μήπως από εκεί προκύψει η ταυτότητα των δραστών. Οι αναλύσεις των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων όπως και η βαλλιστική συνεχίζονται μήπως προκύψει και από εκεί κάποιο στοιχείο, ενώ ως πιο πιθανή εκδοχή εικάζεται πως αφορά πιθανόν σε κύκλωμα κακοποιών που ετοίμαζαν ληστρική επίθεση, με τα μπιτόνια να παίζουν τον ρόλο της εξαφάνισης των ιχνών μετά την επίθεση,

Βεβαίως είναι νωρίς ακόμη για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα αλλά σε κάθε περίπτωση οι έρευνες στρέφονται στο κοινό ποινικό έγκλημα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα