Οι επικηρύξεις που έγραψαν ιστορία

5-10-2011-Ξεκινά σήμερα στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη για την υπόθεση της οργάνωσης του Επαναστατικού Αγώνα// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΡΟΥΠΑ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
5-10-2011-Ξεκινά σήμερα στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη για την υπόθεση της οργάνωσης του Επαναστατικού Αγώνα// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΡΟΥΠΑ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Η επικήρυξη μαμούθ όπως την ονομάζουν τα ΜΜΕ για τους Ξηρό, Μαζιώτη, Ρούπα και τους δολοφόνους των νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής, δεν αποτελεί κάτι το καινούργιο. Το News 247 υπενθυμίζει τις επικηρύξεις που έγραψαν ιστορία

Με τέσσερα εκατ. ευρώ η κυβέρνηση - Πολιτεία επικήρυξε τους: Χριστόδουλο Ξηρό, Νίκο Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα αλλά και τους φονιάδες των Καπελώνη και Φουντούλη.

Πρόκειται για πάγια τακτική των Αρχών η οποία κάποιες περιόδους είχε απλώς μπει στο περιθώριο.

Το News 247 υπενθυμίζει τις επικηρύξεις που έγραψαν ιστορία.

Στις 9 Φλεβάρη του 2011 η Πολιτεία βγάζει ανακοίνωση και γνωστοποιεί την επικήρυξη του γνωστού δραπέτη και κακοποιού Βασίλη Παλαιοκώστα, για ένα εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την τότε δεύτερη επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ και την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών, υπάρχει "χρηματική αμοιβή ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του". Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, "Για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε αρχής και οποιουδήποτε τρίτου".

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ--ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΑΔΑ--
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ--ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΑΔΑ-- EUROKINISSI

Στις 12 Νοεμβρίου του 2009 υπάρχει ακόμα μία επικήρυξη αυτή τη φορά εις βάρος αγνώστων. Αναζητούνται οι δράστες της επίθεσης με βιτριόλι κατά της εργαζόμενης σε εταιρεία καθαρισμού και συνδικαλίστριας, Κωνσταντίνας Κούνεβα.
Η χρηματική αμοιβή είναι και τότε0 ύψους 1.000.000 ευρώ για όσους συμβάλλουν στην αποκάλυψη, εντοπισμό και σύλληψη των άγνωστων δραστών που συμμετείχαν στη δολοφονική απόπειρα κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

φωτό αρχείου
φωτό αρχείου EUROKINISSI

Λίγο νωρίτερα, στις 26 δηλαδή Οκτωβρίου του ίδιου έτους, επικηρύσσονται ως οι διαβόητοι ληστές με τα μαύρα, οι:

Σεϊσίδης Μάριος, Σεϊσίδης Συμεών και Τσιρώνης Γρηγόρης, αυτή τη φορά όχι για ένα εκατ. ευρώ αλλά για 600.000 ευρώ. Η επικήρυξη αφορά σε κακουργήματα αν και ανεπίσημα τα ονόματα τους συνδέονται με την τρομοκρατία.

Οι επικηρύξεις που έγραψαν ιστορία
Οι επικηρύξεις που έγραψαν ιστορία
Οι επικηρύξεις που έγραψαν ιστορία

Χρόνια πίσω, και πιο συγκεκριμένα το 2000 επικηρύσσονται από τις Αρχές οι άγνωστοι τότε δολοφόνοι του Βρετανού ταξίαρχου και ακόλουθου άμυνας της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Στίβεν Σόντερς. Όπως αποδείχθηκε αργότερα, οι δράστες ήταν μέλη της 17Ν.

ΚΟΡΥΔΑΛΟΣ  ΕΦΕΤΕΙΟ  ΔΙΚΗ 17Ν
Μέλη της οικογένειας του Βρετανού ταξίαρχου ΠΡΙΣΜΑ

Εκτός από τους τρομοκράτες ή την άσκηση τρομοκρατίας κατά συνδικαλιστών (υπόθεση Κούνεβα) το Δεκέμβριο του 1990 επικηρύσσεται ο δάσκαλος Γ. Πετροδασκαλάκης για 10 εκατ. δραχμές. Είχε δολοφονήσει δύο καθηγητές.

Στις 27 Σεπτεμβρίου του 1989 η Αστυνομία επικήρυξε τους άγνωστους πάλι τότε δράστες για το φόνο του Παύλου Μπακογιάννη στο Κολωνάκι.

Οι επικηρύξεις που έγραψαν ιστορία
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επικήρυξη μαμούθ από Δένδια: 4 εκατ. ευρώ για Ξηρό - Μαζιώτη και λοιπούς τρομοκράτες

SHARE:

24Media Network