Οικιακή βοηθός υπνώτιζε ηλικιωμένους και τους λήστευε

Οικιακή βοηθός υπνώτιζε ηλικιωμένους και τους λήστευε
Αστυνομικοί Eurokinissi

Συνελήφθη μία 47χρονη Γεωργιανή για ληστείες με χρήση υπνωτικών ουσιών σε βάρος ηλικιωμένων που αναζητούσαν οικιακή βοηθό σε αγγελίες-Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τέσσερις ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων με χρήση υπνωτικών ουσιών σε Νέα Ερυθραία, Αθήνα, Άγιο Δημήτριο και Πειραιά.

Για τις υποθέσεις, συνελήφθη πρωινές ώρες χθες, μία 47χρονη Γεωργιανή και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες κατ’ εξακολούθηση και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Όπως προέκυψε από την έρευνα η 47χρονη δρούσε με συγκεκριμένη μεθοδολογία (modus operandi). Αρχικά εντόπιζε μέσω ηλεκτρονικών αγγελιών ηλικιωμένους, οι οποίοι ζητούσαν αποκλειστική οικιακή βοηθό και επικοινωνούσε μαζί τους για να κανονίσει συνάντηση. Κατά τις επικοινωνίες συστηνόταν με ψευδή στοιχεία στα υποψήφια θύματα, ενώ στο πλαίσιο των συναντήσεων επεδίωκε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

Στη συνέχεια και αφού αναλάμβανε τα καθήκοντα της οικιακής βοηθού, προέβαινε συνήθως από την πρώτη κιόλας ημέρα, στην ρίψη υπνωτικών ουσιών σε φαγητά και ροφήματα των ηλικιωμένων και ακολούθως αφαιρούσε από την κατοχή τους και τις οικίες χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν διάφορα κοσμήματα και ρολόγια, σακουλάκι με άγνωστη χημική ουσία, πλήθος χαπιών, 105 ευρώ και τραπεζική κάρτα, μαχαίρι, δύο κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, καθώς και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα