Ολόκληρο οπλοστάσιο διατηρούσε ένας 55χρονος στις Σέρρες

Ολόκληρο οπλοστάσιο διατηρούσε ένας 55χρονος στις Σέρρες

Οικογενειακά κειμήλια δήλωσε στις Αρχές πως ήταν τα όπλα που διατηρούσε

Για κατοχή μεγάλου αριθμού όπλων και πυρομαχικών συνελήφθη ένας 55χρονος Έλληνας στις Σέρρες, ο οποίος διατηρούσε πλήθος από πιστόλια και μαχαίρια στην μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που έχει στην πόλη των Σερρών, στο σπίτι του και στο σπίτι της μητέρας του, τα οποία δήλωσε στις Αρχές πως ήταν... οικογενειακά κειμήλια.

Στο σπίτι του καθώς και σε χώρους που χρησιμοποιούσε εντοπίστηκαν όπλα, χειροβομβίδες, πυρίτιδα, φυσίγγια, φωτοβολίδες κ.α. Μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν και 11 αρχαία νομίσματα.

Η οργανωμένη και αιφνιδιαστική επιχείρηση των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νιγρίτας Σερρών, οδήγησε στη σύλληψή του, ενώ σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων, καθώς και περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τετάρτης εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος σε περιοχή των Σερρών και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του, σε κατάστημα ιδιοκτησίας του, αλλά και σε άλλη κατοικία που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 χειροβομβίδες, 5 πυροβόλα όπλα (3 πιστόλια και 2 περίστροφα), 1 πολεμικό τυφέκιο με ξιφολόγχη, 4 κυνηγετικά όπλα, 1 αεροβόλο τυφέκιο και 3 αεροβόλα πιστόλια, 9 όπλα κρότου (7 πιστόλια και 2 περίστροφα), 13 γεμιστήρες, 14 θήκες όπλων, καθώς και εξαρτήματα και παρελκόμενα όπλων, 5 εκτοξευτήρες φωτοβολίδων, 1 κιλό και 140 γραμμάρια πυρίτιδας,1.435 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 799 φυσίγγια κρότου - αερίου, 300 καψύλλια πιστολιού κρότου, 2.685 κενά φυσίγγια, 680 καψύλλια αναγόμωσης, 9 συσκευασίες με σκάγια συνολικού βάρους πάνω από 6 κιλά, 3 αυτοσχεδίους αναγομωτές φυσιγγίων, 4 αμπούλες αερίου, διάφορες συσκευασίες με φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα, κροτίδες και παιδικά αθύρματα, 12 μαχαίρια, 1 φορητός πομποδέκτης με φορτιστή και 11 νομίσματα που εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί Αρχαιοτήτων.

Σημειώνεται ότι, τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση, ενώ τα αρχαία νομίσματα θα αποσταλούν στην αρμόδια Υπηρεσία για περαιτέρω διερεύνηση και εξέταση τους. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

SHARE:

24Media Network