Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Πανούση. ‘Είναι η ώρα της δικαιοσύνης και όχι της πολιτικής’

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Πανούση. ‘Είναι η ώρα της δικαιοσύνης και όχι της πολιτικής’
Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, κατα την έξοδό του από το γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου κατέθεσε σχετικά με όσα έχει καταγγείλει περί ευθυνών κατά της ζωής του και της οικογένειάς του καθώς επίσης και για την μηνυτήρια αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο πρώην υπουργός κατέθεταν για δεύτερη ημέρα στα πλαίσια των ερευνών που ξεκίνησαν γύρω από τις καταγγελίες του

Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούσης, για την έρευνα που διενεργείται γύρω απο τις καταγγελίες του.

Για δεύτερη ημέρα ο Γ. Πανούσης βρέθηκε ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Δασούλα.

Κατά την έξοδό του από το εισαγγελικό γραφείο δήλωσε: “Ως πολίτης,  άνθρωπος και νομικός, είμαι υπερήφανος για τη δικαιοσύνη της χώρας μου. Είναι η ώρα της δικαιοσύνης και όχι της πολιτικής.

Ολοκλήρωσα την κατάθεση μου μέσα σε ενα κλίμα αξιοπιστίας, ακεραιότητας και αμεροληψίας. Ακολουθώντας τη σωκρατική θεωρίας λέω, αν έχω κάνει λάθος να τιμωρηθώ, αν δεν έχω κάνει λάθος να τιμωρηθούν οι άλλοι.

Ας έρθουν αυτοί που με κατηγορούν μερικές φορές με χυδαίο τρόπο, να καταθέσουν. Όποια απόφαση και αν υπάρξει θα ειναι αποδεκτή και σεβαστή. Εγώ δεν χρησιμοποιώ πλάγια μέσα.

Υπάρχει μια υποψία διαφοράς στα ακούσματα, τα έγγραφα και τις διαρροές. Θέτω ενα ερώτημα λογικής. Εγώ δεν διαρρέω, ούτε η δικαιοσύνη. Ποιος τοτε διαρρέει που να εχει όφελος;”

Δημοσιογράφος: Έχετε την απάντηση;

Πανούσης: Μέσα μου ως εγκληματολόγος την έχω.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός καταθέτει στον αντεισαγγελέα Δασούλα που χειρίζεται τις δυο προκαταρκτικές εξετάσεις οι οποίες σχηματίστηκαν μετά τις καταγγελίες Πανούση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα