“Ορέστης”: Με στραγγαλισμό – κεφαλοκλείδωμα σκότωσε τις δύο γυναίκες – Τι έδειξε η νεκροτομή

“Ορέστης”: Με στραγγαλισμό – κεφαλοκλείδωμα σκότωσε τις δύο γυναίκες – Τι έδειξε η νεκροτομή
Christos Theodorides

Ταυτοποιήθηκε η νεκρή που βρέθηκε σε βαλίτσα - Συνεχίζονται αδιάκοπα οι έρευνες στις λίμνες για τον εντοπισμό και των άλλων θυμάτων του 35χρονου ίλαρχου.

Οι νέες νεκροτομές που διενεργήθηκαν χθες και σήμερα από τον ιατροδικαστή Ανδρέα Μαρνερίδη, ο οποίος μετέχει στο κλιμάκιο της Scotland Yard που βρίσκεται στη Κύπρο, κατέδειξαν πως τα δύο θύματα του ίλαρχου Νίκου Μεταξά δολοφονήθηκαν με στραγγαλισμό, αλλά ο δράστης δεν χρησιμοποίησε τις παλάμες και τα δάχτυλα, αλλά το εσωτερικό μέρος του αγκώνα σφίγγοντας τον λαιμό τους.

Για την Marry Rose και την γυναίκα που βρισκόταν στη βαλίτσα στη Κόκκινη Λίμνη, καταγράφηκε ως αιτία θανάτου Στραγγαλισμός – κεφαλοκλείδωμα. Για τις άλλες δύο, την Arian Palanas Lozano από τις Φιλιπίνες και την Kahda Anu από το Νεπάλ δεν διαπιστώθηκε η αιτία του θανάτου τους.

Ταυτοποιήθηκε η γυναίκα που βρέθηκε στη βαλίτσα

Για τη γυναίκα που βρέθηκε στη βαλίτσα, επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση που είχε δημοσιεύσει o “Π” ότι πρόκειται για τη 36χρονη Livia – Florentina Bunea από τη Ρουμανία. Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές, τα στοιχεία του σωματότυπου της οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για τη Livia.

Συνέχεια στις λίμνες

Χωρίς ανάσυρση της δεύτερης βαλίτσας που έχει εντοπιστεί στην Κόκκινη Λίμνη διακόπηκαν για χθες οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής και της ιδιωτικής εταιρείας που συνδράμει την επιχείρηση με μέσα και προσωπικό. Η ορατότητα εντός της λίμνης ήταν απαγορευτική για την ανάσυρση της βαλίτσας, αφού η επιχείρηση πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή για να μην αλλοιωθούν στοιχεία που θα δυσκολέψουν την έρευνα. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και σήμερα. Χωρίς αποτέλεσμα υπήρξε και η έρευνα στη λίμνη Μεμί, στην οποία από το Σάββατο θα επιχειρήσει συσκευή sonar, που αναμένεται από το εξωτερικό την Παρασκευή. Στην Κόκκινη Λίμνη αναζητούνται οι σοροί μιας γυναίκας και ενός 8χρονου παιδιού και στη λίμνη Μεμί η σορός της 6χρονης Sierra, την οποία ο Μεταξάς ισχυρίστηκε ότι δεν δολοφόνησε αλλά τη βρήκε νεκρή από αναρρόφηση εμεσμάτων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, σε δηλώσεις του, κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει θέμα τερματισμού των ερευνών στις δύο λίμνες, αλλά κάθε στιγμή εξετάζονται τα δεδομένα και αποφασίζονται οι κινήσεις που ενδείκνυνται. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν κριθεί ότι κάποιος σχεδιασμός δεν προχωρεί τότε ενεργοποιούνται άλλοι. Ο κ. Αγγελίδης συνέστησε ψυχραιμία και υπομονή, σημειώνοντας πως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα υπήρξαν αποτελέσματα και έχει δημιουργηθεί αισιοδοξία ότι οδηγούμαστε σε πλήρη εξιχνίαση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα