‘Ουδέποτε διέγραψα ή κατέστρεψα usb’, είπε η Γαλάτια Μανέ στη δίκη Παπακωνσταντίνου

‘Ουδέποτε διέγραψα ή κατέστρεψα usb’, είπε η Γαλάτια Μανέ στη δίκη Παπακωνσταντίνου
ΑΘΗΝΑ-ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ// ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.(Eurokinissi-ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ) Eurokinissi

Η ειδική συνεργάτιδα του Ιω. Διώτη διέψευσε ακόμα μία φορά τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι εκείνη διέγραψε, κατ' εντολή του, το αρχικό usb που του παρέδωσε ο πρώην υπουργός

Τα όσα διαδραματίστηκαν την ημέρα που η λίστα Λαγκάρντ αντιγράφθηκε από ένα usb σε άλλο, κατ’ εντολή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιω. Διώτη, περιέγραψε στη δίκη Παπακωνσταντίνου, η τότε ειδική συνεργάτιδά του, Γαλάτια Μανέ.

Παρά τα όσα στο παρελθόν έχουν υποστηριχθεί, η μάρτυρας εξήγησε ότι ουδέποτε ο προϊστάμενός της της ζήτησε να καταστρέψει το πρώτο στικ, το οποίο -όπως προέκυψε- ήταν αυτό που είχε παραδώσει ο πρώην υπουργός, ενώ ισχυρίστηκε πως ουδέποτε βρέθηκε μπροστά στη διαδικασία διαγραφής του επίμαχου στικ.

Η Γαλάτια Μανέ, που κλήθηκε να καταθέσει από το Ειδικό Δικαστήριο, υποστήριξε πως δεν έχει καμία εικόνα για το περιεχόμενο του στικ που της παρέδωσε ο Ιω. Διώτης, καθώς η ίδια δεν το άνοιξε και δεν γνώριζε τί περιείχε.

“Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, ο κ. Διώτης με κάλεσε και με ρώτησε αν ξέρω να αντιγράφω αρχεία από usb σε usb. Μετά από δική του εντολή αγόρασα ένα στικ και σε ένα λαπ τοπ στο γραφείο του αντέγραψα ένα στικ που μου έδωσε στο καινούργιο” υποστήριξε η Γαλ. Μανέ, διευκρινίζοντας πως στο γραφείο υπήρχε σταθερός υπολογιστής, ο οποίος δεν χρησιμοποιήθηκε.

Πρόεδρος: Σας είπε ο κ. Διώτης τί περιείχε και από που προήλθε;

Μάρτυρας: Καμία συζήτηση δεν έγινε σχετικά. Δεν μου δημιουργήθηκε ερωτηματικό, ούτε ένιωσα καχυποψία ή κίνδυνο.

Πρόεδρος: Είδατε το περιεχόμενο;

Μάρτυρας:Δεν έχω καμία εικόνα. Δεν είναι ότι δεν θυμάμαι.

Πρόεδρος: Σας είπε να το καταστρέψετε;;

Μάρτυρας: Δεν είχα καμία ενημέρωση για το τί έγινε μετά. Ποτέ δεν μου είπε να το καταστρέψω ή το διαγράψω. Αυτομάτως θα με έθετε και σε μια επιφυλακή. Δεν κάναμε καμιά συζήτηση μετά, δεν έχω συνομιλήσει καθόλου μαζί του ούτε συναντηθεί.

Συνήγορος: Σας ρώτησε ο Ιω. Διώτης πώς γίνεται ή διαγραφή;

Μάρτυρας: Την ημέρα εκείνη δεν μου είπε τίποτα. Σε μεταγενέστερο χρόνο με ρώτησε πως διαγράφεται ένα αρχείο ή ένα usb και του είχα πει “delete”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα