Παιδόφιλοι έπειθαν ανήλικες 11-14 ετών να τους στέλνουν γυμνά καρέ

Σύλληψη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου
Σύλληψη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου PIXABAY

Συνελήφθη 34χρονος και 27χρονος - Ο ένας έπεισε 14χρονη που γνώρισε σε διαδικτυακό παιχνίδι μέσω chat room να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της και βίντεο και ο άλλος μία 11χρονη που γνώρισε μέσω Facebook να του στείλει γυμνές φωτογραφίες.

Ακόμη δύο υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων χειρίστηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην πρώτη περίπτωση σχηματίστηκε δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος ενός 34χρονου Έλληνα στην Εύβοια, ο οποίος συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

ADVERTISING

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, από την επιτόπια έρευνα του οποίου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη πλήθους αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία συνελήφθη. Για την περίπτωσή του υπήρχε καταγγελία από τους γονείς μίας 14χρονης την οποία είχε γνωρίσει σε διαδικτυακό παιχνίδι και την είχε πείσει μέσω chat room να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της και βίντεο.

Στη δεύτερη περίπτωση, σχηματίστηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός 27χρονου στην Θεσσαλία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, κατ’ εξακολούθηση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευή έξυπνου κινητού τηλεφώνου (smartphone) με κάρτα SIM και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό διερεύνηση υπόθεση. Στην δική του περίπτωση υπήρχε καταγγελία από τους γονείς μίας 11χρονης που την είχε προσεγγίσει μέσω Facebook και την είχε πείσει να του αποστείλει γυμνές της φωτογραφίες.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση. Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελίες, ενώ σε βάρος του συλληφθέντα ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.


SHARE:

24Media Network