Παναγόπουλος: Οι απαγωγείς ήταν ευγενικοί μαζί μου

Παναγόπουλος: Οι απαγωγείς ήταν ευγενικοί μαζί μου

Ο εφοπλιστής κατέθεσε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ότι οι απαγωγείς του συμπεριφέρθηκαν άψογα, ενώ είχε και διάλογο με έναν από τους κατηγορούμενους

Με τα λύτρα της απαγωγής να παραμένουν άφαντα, ο Περικλής Παναγόπουλος κατέθεσε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τις περίπου δέκα ημέρες ομηρίας του τον Ιανουάριο του 2009.

Ο εφοπλιστής επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο για τους απαγωγείς του, συγχωρώντας τους μάλιστα για τα όσα έλαβαν χώρα το διάστημα εκείνο, το οποίο έληξε με την καταβολή των 30 εκατ. ευρώ.

“Μου φέρθηκαν άψογα” ανέφερε ακόμα μία φορά ο Περ. Παναγόπουλος, προσθέτοντας: “Οι απαγωγείς ήταν ευγενικοί μαζί μου. Με πρόσεξαν και προσπάθησαν να βρουν τα εξειδικευμένα φάρμακα που έπρεπε να παίρνω, παρά τον κίνδυνο να εντοπιστούν. Εύχομαι τα χρήματα αυτά να τους κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Η σύζυγός μου έδωσε έναν τιτάνιο αγώνα για να μαζευτούν τα λύτρα αμέσως”.

Άλλωστε και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε αναφερθεί στην “ευγένεια” των απαγωγέων του, καθώς “μου μίλαγαν πάντα στον πληθυντικό, με σεβασμό. Παρά το ότι η απαγωγή είναι μια βίαιη πράξη, η συμπεριφορά τους ήταν όσο το δυνατόν πιο ηρεμιστική για μένα. Στο τέλος, όταν με άφησαν, μου επέστρεψαν ένα φυλαχτό που ήταν από τον πατέρα μου”.

Όπως δε συνέβη και τότε, έτσι και σήμερα, ο κατηγορούμενος Χαρ. Μουστάκας, που έχει ομολογήσει την εμπλοκή του στην απαγωγή, μ΄ίλησε εν μέσω της διαδικασίας στον εφοπλιστή:

Κατηγορούμενος:  Σας  ζητώ συγγνώμη, λυπάμαι πολύ για το κακό που σας προξένησα. Αισθάνομαι πολύ άσχημα γι’ αυτό.

Περ. Παναγόπουλος: Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα η περιπέτειά σου και να βρεις το δρόμο σου. Εχεις την ηλικία του εγγονού μου…

“Περιπέτεια ζωής”

Ακολούθησε η κατάθεση της συζύγου του θύματος, Αικατερίνης Παναγοπούλου, η οποία δήλωσε ότι “η ψυχραιμία του συζύγου μου βοήθησε κι εμένα ώστε να πάνε όλα καλά και να συγκεντρωθούν τα λύτρα”.

Χαρακτήρισε την απαγωγή “μία περιπέτεια ζωής” εξηγώντας ότι “δοξάζω το Θεό που ο σύζυγός μου είναι ζωντανός και γύρισε κοντά μας. Ελπίζω μετά από όλα αυτά, οι κατηγορούμενοι να σταματήσουν τις παράνομες πράξεις τους”.

Τα λύτρα

Η υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή μπορεί -κατά τις αρχές- να εξιχνιάστηκε, όμως ακόμη και σήμερα δεν έχουν εντοπιστεί τα χρήματα που δόθηκαν ως λύτρα. Τελευταία αναφορά για τα χρήματα προέκυψε από την κατάθεση της ξαδέλφης του Π. Βλαστού, Ευαγγελίας, στη δικογραφία για το αποκαλούμενο “κύκλωμα μπράβων και εκβιαστών”, πριν μερικές εβδομάδες.

Εκεί, η “Λίτσα” υποστηρίζει ότι μέρος των λύτρων “φυλάει ένας γέρος εφοπλιστής στη Θεσσαλονίκη”, ενώ χρήματα βρίσκονται και στην Αθήνα. Κοινό στοιχείο της υπόθεσης του κυκλώματος και της απαγωγής Παναγόπουλου είναι οι βαρυποινίτες Π. Βλαστός, και Ιω. Σκαφτούρος, οι οποίοι εμπλέκονται στην πρώτη δικογραφία, ενώ για τη δεύτερη έχουν πρωτόδικα καταδικαστεί ως ηθικοί αυτουργοί της απαγωγής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα