Πανούσης για Κύπρο: Χαρακτηριστικά serial killer στην υπόθεση του "Ορέστη" - Τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Ο καθηγητής εγκληματολογίας και πρώην υπουργός, Γιάννης Πανούσης μίλησε για το χαρακτήρα των εγκλημάτων που αποκαλύπτονται στην Κύπρο και το πιθανό προφίλ του δολοφόνου.

Υπάρχουν χαρακτηριστικά serial killer αλλά πρώτα πρέπει να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία ώστε να καταλήξουμε σε αυτό το συμπέρασμα. Αυτό προκύπτει από όσα είπε στον News24/7 στους 88,6 ο Γιάννης Πανούσης αναφερόμενος στην υπόθεση του 35χρονου αξιωματικού που έχει συγκλονίσει την Κύπρο.

Ο καθηγητής εγκληματολογίας και πρώην υπουργός έκανε λόγο για πολυκτονίες και μένει να αποδεχθεί αν ήταν μόνος του ή δρούσε στο πλαίσιο ομάδας, όπως και τα κίνητρά του: δηλαδή, αν υπήρχε φυλετικό μίσος ή άλλο ειδικό κίνητρο. “Πρέπει να απαντηθεί γιατί ενεργοποιήθηκε η εγκληματική του δραστηριότητα” είπε ο κ. Πανούσης για να προσθέσει ότι όλα τα στοιχεία θα πρέπει να αναζητήσουν ψυχίατροι αφού ξεκαθαρίσει η υπόθεση από την αστυνομία.

“Κάτι ενεργοποιήθηκε μέσα του, αν υπήρχε και ήταν εν υπνώσει πρέπει να το δει ψυχολόγος, αν ενεργοποιήθηκε τώρα από κάποια αφορμή, πάλι θα πρέπει να το δει ψυχολόγος”. Ο καθηγητής ανέφερε επίσης ότι ίσως του αρέσει αυτού του είδους η δημοσιότητα και, όπως είπε χαρακτηριστικά “ ίσως να γλεντάει αυτήν την προβολή”.

Τα χαρακτηριστικά του serial killer, είπε, είναι η διάπραξη της δολοφονίας στον ίδιο τόπο, ίδιο χρόνο και ίδια χαρακτηριστικά θύματος.. Ενα από τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Πανούσης είναι γιατί κάνει αυτά τα εγκλήματα τώρα στα 35 του και όχι στα 25 του.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί ο φερόμενος δράστης τρενάρει τη διαδικασία και αργεί να ομολογήσει τις δολοφονίες είπε ότι ίσως να θέλει να κρατήσει το θέμα "ψηλά" για την δική του προβολή, ίσως να σκέφτεται ότι θα γραφτεί στην ιστορία ως ο serial killer της Κύπρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φρίκη στην Κύπρο: 7 φόνους ομολόγησε ο 35χρονος - Ακόμα μία μητέρα και το παιδί της ανάμεσα στα θύματα

Serial Killer Κύπρου: Σκότωσε την Arian στο πατάρι,στραγγάλισε την Rose,γρίφος η Maricar

Serial Killer Κύπρου: Στραγγάλιζε και πήγαινε σε γιορτές - Τα μηνύματα στη Μαρικάρ και το λάθος που τον "κάρφωσε"

Serial killer Κύπρου: Εντοπίστηκε μια ακόμη σορός - Ο 35χρονος παραδέχτηκε και τρίτη δολοφονία

Μεγάλο ενδιαφέρον από τα ΜΜΕ στις Φιλιππίνες για τον serial killer στην Κύπρο

SHARE:

24Media Network