Παραμένει στη φυλακή η σύντροφος Τσάκαλου

Η μητέρα και η σύντροφος του προφυλακισμένου μέλους της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, Γεράσιμου Τσάκαλου στα δικαστήρια του Πειραιά την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015. Η 60χρονη και η 26χρονη, που συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά την καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου, κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία.  Στο σπίτι τους στα Περιστέρια Σαλαμίνας βρέθηκε και συνελήφθη τη Δευτέρα η 22χρονη Σπυροπούλου, που καταζητούνταν ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού. 
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Η μητέρα και η σύντροφος του προφυλακισμένου μέλους της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, Γεράσιμου Τσάκαλου στα δικαστήρια του Πειραιά την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015. Η 60χρονη και η 26χρονη, που συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά την καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου, κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία. Στο σπίτι τους στα Περιστέρια Σαλαμίνας βρέθηκε και συνελήφθη τη Δευτέρα η 22χρονη Σπυροπούλου, που καταζητούνταν ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε την προσφυγή της κατηγορούμενης παρά την αντίθετη εισαγγελική εισήγηση. Νωρίτερα αποφασίστηκε η αποφυλάκιση της μητέρας Τσάκαλου

Προσωρινά κρατούμενη παραμένει η σύντροφος του Γερ. Τσάκαλου, καθώς το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε την προσφυγή της με την οποία ζητούσε να αποφυλακιστεί.

Η κατηγορούμενη κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Λίγο νωρίτερα είχε αποφασιστεί η αποφυλάκιση της μητέρας των καταδικασθέντων για συμμετοχή στη "ΣΠΦ" αδελφών Τσάκαλου από το ίδιο δικαστικό συμβούλιο.

Αντίθετη ως προς τη μεταχείριση της συντρόφου Τσάκαλου, ήταν η εισαγγελική πρόταση για την σύντροφο του Γ. Τσάκαλου.

Ο εισαγγελέας ανέφερε σχετικά: "Μετά τη απολογία της διατυπώσαμε τη γνώμη ότι με αυτά τα πραγματικά περιστατικά προκύπτουν σοβαρές  ενδείξεις ενοχής σε βάρος της και ότι οι περιοριστικοί όροι δεν αρκούν διότι από το συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης είναι πιθανόν η κατηγορουμένη να διαπράξει και άλλα εγκλήματα".

Και καταλήγει: "Ωστόσο η ενδελεχής προσέγγιση του ζητήματος της προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης οδηγεί σε διαφορετικό συμπέρασμα. Και ναι μεν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και οι πράξεις της έχουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, εκ των οποίων όμως δεν προκύπτει ότι είναι  πιθανόν να τελέσει νέα εγκλήματα φρονούμε ότι οι ανωτέρω ενδείξεις δεν ανταποκρίνονται στην απαίτηση της διάταξης του άρθρο 282 του ΚΠΔ ως προς την διαβάθμισή τους ως δυναμικών ενδείξεων για την επιβολή τη προσωρινής κρατήσεως και για αυτό προτείνω στο συμβούλιό Σας την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα,3 φορές εμφάνιση σε ΑΤ)".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αποφυλακίζεται η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου

SHARE:

24Media Network