Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την απόφαση στην υπόθεση της Μανωλάδας

Συγκέντρωση αλλοδαπών εργατών και φορέων έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014, μετά την ετυμηγορία σε ότι αφορά στους 4 κατηγορούμενους για την επίθεση με καραμπίνες κατά μεταναστών εργατών στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, οι οποίοι αρνούντο να εργαστούν απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
(EUROKINISSI)
Συγκέντρωση αλλοδαπών εργατών και φορέων έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014, μετά την ετυμηγορία σε ότι αφορά στους 4 κατηγορούμενους για την επίθεση με καραμπίνες κατά μεταναστών εργατών στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, οι οποίοι αρνούντο να εργαστούν απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας ζητά να διαβιβαστεί αντίγραφο της ομόφωνης απόφασης για τους κατηγορούμενους

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας μόλις καθαρογράφει η απόφαση για την ομόφωνη αθώωση των κατηγορούμενων στην υπόθεση της Μανωλάδας που αφορά την εμπορία ανθρώπων να διαβιβαστεί αμέσως αντίγραφό της, προκειμένου να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση να ασκηθεί αναίρεση κατά το αθωωτικό σκέλος της.

Από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ένας ακόμη κατηγορούμενος.

Παράλληλα, ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι και ειδικότερα για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος.

Επιβλήθησαν ποινές φυλάκισης 14 χρόνων και 7 χρόνων αντίστοιχα στους δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι

Σύμφωνα μάλιστα με την δικαστική απόφαση οι ποινές των δύο κατηγορουμένων έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Guardian: "Ελληνικό δικαστήριο αθώωσε τους αγρότες που πυροβόλησαν τους 28 εργάτες συγκομιδής φράουλας από το Μπαγκλαντές"

"Οργή" ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ για την υπόθεση της Νέας Μανωλάδας

SHARE:

24Media Network