Πατήσια – Άγιοι Ανάργυροι: Είχαν συλληφθεί πριν έναν μήνα για ναρκωτικά δράστης και θύμα και αλληλοκατηγορούνταν

Πατήσια – Άγιοι Ανάργυροι: Είχαν συλληφθεί πριν έναν μήνα για ναρκωτικά δράστης και θύμα και αλληλοκατηγορούνταν
Εικόνα από το αιματηρό περιστατικό στους Αγίους Αναργύρους eurokinissi

Με "πλούσιο" βιογραφικό ο δράστης και το θύμα στο περιστατικό που ξεκίνησε στα Πατήσια και ολοκληρώθηκε στους Αγίους Αναργύρους. Η συμμορία διακίνησης ναρκωτικών, η σύγκρουση των δύο τους και το ραντεβού το βράδυ του Σαββάτου.

Σεσημασμένοι και σκληροί κακοποιοί ήταν δράστης και θύμα στα Πατήσια. Όλοι οι εμπλεκόμενοι ήταν μέλη της ίδιας συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών και οι σχέσεις μεταξύ του δράστη και του θύματος είχαν πάρει πορεία σύγκρουσης μετά την σύλληψή τους πριν έναν μήνα για ναρκωτικά, όπου αλληλοκατηγορούσαν ο ένας τον άλλον. Είχαν αφεθεί με περιοριστικούς όρους ελεύθεροι, ωστόσο οι προστριβές μεταξύ τους ήταν έντονες και καθημερινές.

Τελικά έδωσαν ραντεβού χθες στο σημείο που έγινε η συμπλοκή στα Πατήσια για να λύσουν τις διαφορές τους και όταν εμφανίστηκαν και τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας ο δράστης πιθανόν φοβήθηκε, τράβηξε όπλο και άρχισε να τους πυροβολεί.

Στο περιστατικό ενεπλάκησαν συνολικά επτά Αλβανοί και ο τελικός απολογισμός από Πατήσια και Αγίους Αναργύρους είναι 3 νεκροί και 3 τραυματίες.

Αρχικά, οι κακοποιοί που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα, στήνοντας καρτέρι στον 48χρονο πιστολέρο, έκλεισαν τον δρόμο στο αυτοκίνητο που επέβαινε ως συνοδηγός. Ο δράστης με το που του έκλεισαν τον δρόμο, βγήκε έξω και άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον 46χρονο αντίπαλό του και να τραυματίσει ακόμη δύο.

Ο συνοδηγός του άλλου αυτοκινήτου που τραυματίστηκε επιχείρησε να διαφύγει πεζός και η σύντροφος του δράστη πάτησε γκάζι και τον παρέσυρε. Αυτός κατέληξε το πρωί στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» όπου είχε μεταφερθεί, ενώ ο άλλος τραυματίας ήταν εντελώς ελαφρά.

Αμέσως μετά ο σύντροφος της γυναίκας που συνελήφθη στο σημείο από προστρέξαντες αστυνομικούς, έτρεξε πιο πάνω, σταμάτησε υπό την απειλή όπλου έναν διερχόμενο πολίτη και του πήρε το αυτοκίνητο, μάρκας TOYOTA YARIS, με το οποίο κατευθύνθηκε επί της Λ. Δημοκρατίας 124, στους Αγίους Αναργύρους όπου παράτησε το αυτοκίνητο.

Εκεί μπήκε μέσα σε πρατήριο καυσίμων, δείχνοντας το όπλο του, όμως δεν έκανε κάτι και αποχώρησε. Η αλλόκοτη συμπεριφορά του συνεχίστηκε, καθώς ενδεχομένως τελούσε υπό την επήρεια ουσιών και στη συνέχεια κατευθύνθηκε πεζός λίγο πιο πάνω όπου μπήκε σε μία ταβέρνα και πάλι κραδαίνοντας το όπλο, αφαίρεσε 20 ευρώ από το ταμείο και βγήκε έξω, πιθανόν με σκοπό να διαφύγει εκ νέου με ταξί.

Διερχόμενο περιπολικό της Άμεσης Δράσης, που στο μεταξύ το πλήρωμά του είχε λάβει από το κέντρο, την περιγραφή του και τον αναζητούσε, τον αντιλήφθηκαν όταν βγήκε έξω τον καταδίωξαν και τον κάλεσαν να παραδοθεί. Εκείνος έστρεψε το όπλο του εναντίον των αστυνομικών και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να απαντήσουν στα πυρά και οι αστυνομικοί. Αποτέλεσμα της ένοπλης συμπλοκής, ήταν να τραυματιστούν οι αστυνομικοί και να σωριαστεί νεκρός ο δράστης.

Οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, ενώ οι άντρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν την υπόθεση έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή ακόμη πέντε ατόμων που εξετάζουν για την συμμετοχή τους στο περιστατικό.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό αναφέρει:

«Σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα χθες στα Πατήσια, από τη έκβαση του οποίου τραυματίστηκαν θανάσιμα 3 αλλοδαποί (48χρονος, 46χρονος και 23χρονος), συνελήφθη αλλοδαπή (43χρονη) και 2 αστυνομικοί νοσηλεύονται τραυματισμένοι στο Γ.Σ.Ν.Α. 401, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Βραδινές ώρες χθες στην περιοχή των Πατησίων 48χρονος αλλοδαπός οδηγώντας αυτοκίνητο, με συνεπιβάτη 43χρονη αλλοδαπή, πυροβόλησε σε βάρος ομάδας αλλοδαπών παρασύροντας τον έναν από αυτούς (23χρονο αλλοδαπό).

Στη συνέχεια η αλλοδαπή, οδηγώντας το όχημα παρέσυρε και αυτή τον 23χρονο, ενώ ο 48χρονος διέφυγε πεζός και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε αυτοκίνητο από διερχόμενο οδηγό και κινήθηκε προς την περιοχή των Αχαρνών.

Ακολούθως, εισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφαίρεσε από τον ιδιοκτήτη, με την απειλή όπλου χρηματικό ποσό. Εξερχόμενος από το κατάστημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης οι οποίοι προσπάθησαν να τον ελέγξουν.

Ο 48χρονος, στη θέα των αστυνομικών πυροβόλησε εναντίον τους, τραυματίζοντας τον ένα στο στήθος και στα πόδια και τον δεύτερο στα πόδια. Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί δύο πιστόλια 3 αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα και έχουν προσαχθεί και εξετάζονται πέντε ακόμη άτομα. Οι έρευνες συνεχίζονται και μετά το πέρας, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα