Ποινή ενός και πλέον αιώνα σε σεσημασμένο διακινητή μεταναστών

Ποινή ενός και πλέον αιώνα σε σεσημασμένο διακινητή μεταναστών

Ο 63χρονος ημεδαπός είχε συλληφθεί πριν από ένα χρόνο στη Τήλο, μετά από καταδίωξη και πυροβολισμούς

Κάθειρξη 103 ετών και χρηματική ποινή 260.000 ευρώ επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν 63χρονο ημεδαπό διακινητή μεταναστών, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2015 στη Τήλο. 

Ο κατηγορούμενος είχε απασχολήσει ουκ ολίγες φορές και στο παρελθόν τις αρχές για το ίδιο αδίκημα. Το 2011 είχε εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα προσωρινής κράτησης από τον ανακριτή Πρέβεζας για διακίνηση μεταναστών ενώ από την εισαγγελία Ραφήνας είχαν σχηματιστεί δικογραφία για υπόθεση πλαστογραφίας, απάτης και πρόκλησης ναυαγίου.Επίσης, το 2004 φέρεται να έχει σχηματιστεί δικογραφία για διακίνηση μεταναστών σε βάρος του γιου του στην Πύλο.

Να σημειωθεί ότι από την ποινή που του επιβλήθηκε, εκτιτέα είναι τα 25 έτη.

Καταδίωξη και πυροβολισμοί

Η σύλληψη του έγινε μετά από καταδίωξη και πυροβολισμούς, που οδήγησαν στην βύθιση του δουλεμπορικού σκάφους, στην παραλία Άγιος Σέργης της Τήλου.

Οι επιτελείς του τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου ενημερώθηκαν, συγκεκριμένα, από τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, ότι στην παραλία Αγιος Σέργης  της Τήλου, είχε αποβιβαστεί ικανός αριθμός παράνομων μεταναστών.

Άμεσα απέπλευσαν για το σημείο δύο σκάφη του Λιμενικού με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη των παράνομων μεταναστών.

Κατά τη διάρκεια της προσέγγισής των σκαφών του Λιμενικού στο σημείο εντοπίστηκε ύποπτη θαλαμηγός, που απομακρυνόταν από τις ακτές της Τήλου με κατεύθυνση προς τα τουρκικά παράλια, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Ξεκίνησε καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν επικίνδυνοι ελιγμοί από τη θαλαμηγό, που επιχείρησε να εμβολίσει το ένα από τα δύο σκάφη του Λιμενικού. Οι λιμενικοί απάντησαν με πυρά σε ασφαλή σημεία της θαλαμηγού και εκδηλώθηκε πυρκαγιά πιθανότατα λόγω υπερθέρμανσης στη μηχανή της. Η θαλαμηγός ακινητοποιήθηκε και ο διακινητής, που μετέφερε τους μετανάστες από το Μαρμαρίς, συνελήφθη. Οι λιμενικοί βρήκαν και συνέλαβαν 23 άνδρες, 10 γυναίκες και 14 παιδιά.

(Με πληροφορίες από dimokratiki.gr)

SHARE: