Πόλεμος Μαφίας: Άδειασαν στον “Μπούμπι” ένα γεμιστήρα καλάσνικοφ

Πόλεμος Μαφίας: Άδειασαν στον “Μπούμπι” ένα γεμιστήρα καλάσνικοφ

Συναγερμός σήμανε στις 10 το βράδυ στην Άμεση Δράση, καθώς δέχτηκε κλήση για πυροβολισμούς στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων - Ο γνωστός μαφιόζος Γιώργος Λίτσας έπεσε νεκρός από καταιγισμό πυρών που δέχτηκε την στιγμή που βρισκόταν στο αυτοκίνητό του σε ένα καρτέρι θανάτου που έστησαν άγνωστοι δράστες έξω από το σπίτι του - 11 κάλυκες καλάσνικοφ συνέλεξαν οι αστυνομικοί

Ο αιματηρός πόλεμος στον κόσμο της Μαφίας έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό και δεν λέει να σταματήσει. Οι φόβοι των αξιωματικών της Ασφάλειας τον Ιανουάριο ότι ειδικά ο θάνατος του Βασίλη Στεφανάκου θα προκαλούσε νέο κύμα εκτελέσεων αρχίζει να ζωντανεύει και πάλι.

Ο 45χρονος Γιώργος Λίτσας, μεγάλο αντίπαλο όνομα της ομάδας του Στεφανάκου, έπεσε νεκρός έξω από το σπίτι του την ώρα που πάρκαρε το αυτοκίνητό του μάρκας Smart, στη συμβολή των οδών Πεισιστράτου και Τριπόλεως, στους Αγίους Αναργύρους.

Το καρτέρι θανάτου σε βάρος του εξελίχτηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ, όταν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο σταμάτησε δίπλα του, έβγαλε από το παράθυρο ένα καλάσνικοφ ο εκτελεστής και τον γάζωσε με θεριστική βολή από κοντινή απόσταση. Αργότερα, οι αστυνομικοί συνέλεξαν 11 κάλυκες των 7,62 χιλιοστών.

Ο Γιώργος Λίτσας γνωστός στον κόσμο της νύχτας και ως «Μπου» ή «Μπούμπι» μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου περίπου μία ώρα μετά κατέληξε. Στη γειτονιά του στους Αγίους Αναργύρους, σήμανε συναγερμός και στην περιοχή κατέφθανε το ένα περιπολικό πίσω από το άλλο.

Ο Λίτσας συμμετείχε στην ομάδα του Βασίλη Γρίβα, που δολοφονήθηκε έξω από το σχολείο του παιδιού του, τον Μάιο του 2017.

Ο «Μπου» ή «Μπούμπι» συμμετείχε στην ίδια ομάδα με τον επίσης γνωστό ως «Καράφλα», που ήθελαν να κυριαρχήσουν στην περιοχή του Πειραιά. Φαίνεται να είχαν μεγάλη αντιπαλότητα με την ομάδα του Χαϊδαρίου, κυρίως τον Παναγιώτη Βλαστό, αλλά και κατ’ επέκταση με τον Βασίλη Στεφανάκο, ο οποίος έπεσε θύμα εν ψυχρώ εκτέλεσης στις 17 Ιανουαρίου 2018, έξω από το γραφείο του στο Χαϊδάρι και μέσα στο αυτοκίνητό του, όπως και το νέο θύμα αυτού του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ των αντιπάλων ομάδων της νύχτας.

Στο σημείο που εκτελέστηκε το νέο συμβόλαιο θανάτου της νύχτας, έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής για να διαπιστώσει τις συνθήκες της επίθεσης και να πάρει καταθέσεις από τυχόν μάρτυρες.

Η διαδρομή του 45χρονου «Μπου» ή «Μπούμπι» που έπεσε θύμα αυτού του νέου συμβολαίου όπως όλα δείχνουν, είναι μεγάλη στο έγκλημα, ενώ λίγους μήνες πριν την εκτέλεση του Γρίβα, εκείνος και ο «Καράφλας» έπεσαν θύματα απόπειρας δολοφονιών. Αυτοί την φορά οι «διώκτες» του επέστρεψαν και μάλιστα ολοκληρωτικά. Το παρελθόν του γεμάτο από ληστείες, εκβιασμούς, και βίαιες επιθέσεις, ενώ το όνομα του «Μπου» είχε συμπεριληφθεί στην μεγάλη δικογραφία του 2011 με τα 217 ονόματα της νύχτας από την «Greek Mafia» και τις όμορες και αντίπαλες ομάδες.

Μοιραία, οι πρώτες σκέψεις των αξιωματικών της Ασφάλειας, είναι πως πρόκειται για πράξη αντεκδίκησης που διαδέχεται η μία την άλλη.

Στον κόσμο της νύχτας τα στόματα πάντα μένουν κλειστά και οι αστυνομικοί πίστευαν ότι ακόμα και αν ήξεραν κάτι οι μπράβοι για τα προηγούμενα ηχηρά χτυπήματα, δεν θα το κατέθεταν ποτέ στις Αρχές αλλά θα επέβαλαν την δική τους «δικαιοσύνη», ασχέτως του πόσο σίγουροι ή όχι είναι για την επιλογή του στόχου. Για εκείνους αρκεί να είναι αντίπαλος και έτσι στη νύχτα όλα μοιάζουν να βγάζουν το δικό τους νόημα… σε μία ατελείωτη αιματηρή αλυσίδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα