Πολυτεχνειούπολη: Βίντεο ντοκουμέντο από τις επιδρομές της συμμορίας ανηλίκων

Πολυτεχνειούπολη: Βίντεο ντοκουμέντο από τις επιδρομές της συμμορίας ανηλίκων
Καρέ από το βίντεο ντοκουμέντο Youtube

Το συγκεκριμένο κατάστημα επί της Λ. Κανελλοπούλου, το είχαν ρημάξει αφού είχαν πραγματοποιήσει φθορές και κλοπές σε αυτό έξι φορές από τον περασμένο Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο.

Ούτε μία ούτε δύο, άλλα έξι φορές είχαν προκαλέσει φθορές και είχαν πραγματοποιήσει κλοπές τα μέλη της συμμορίας των ανηλίκων σε παιδότοπο επί της Λ. Κανελλοπούλου. Σε βίντεο ντοκουμέντο που ακολουθεί, είναι μία από τις επιδρομές τους όπως έχει καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα της επιχείρησης, στις 19 Φεβρουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι πέντε ανήλικοι Αλβανοί (16 και 17 χρονών) που αντιμετωπίζουν κατηγορίες διακίνησης ναρκωτικών, οπλοκατοχής και εννέα κλοπών, είχαν πραγματοποιήσει τις εξής κλοπές:

  • Την 14/10/2022 και ώρα 23:27, την 16/10/2022 και ώρα 00:07, την 28/10/2022 και ώρα 23:19, την 30/10/2022 και ώρα 21:17, την 20/12/2022 και ώρα 20:11 και την 19/02/2023 και ώρα 04:28, εισήλθαν στον χώρο του καταστήματος – παιδότοπου, που βρίσκεται επί της Λ. Κανελλοπούλου στην Αθήνα, σκαρφαλώνοντας ένα μεταλλικό πλέγμα που οριοθετεί τον χώρο των τραπεζιών και αφαίρεσαν τρόφιμα και ποτά από το κατάστημα, δρώντας σε όλες τις ανωτέρω κλοπές με τον ίδιο ακριβώς τρόπο δράσης.
  • Την 14/02/2023 και κατά το χρονικό διάστημα από 04:30 έως 09:00 ώρα, οι κατηγορούμενοι παραβίασαν την κλειδαριά της κεντρικής εισόδου καταστήματος – αναψυκτηρίου, που βρίσκεται στου Ζωγράφου, στη συμβολή των οδών Γ. Παπανδρέου και Μ. Αλεξάνδρου, εισήλθαν εντός, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ, τα οποία βρίσκονταν στο ταμείο κι ένα κινητό τηλέφωνο. Την 17/02/2023 και κατά το χρονικό διάστημα από 04:30 έως 09:00 ώρα, οι κατηγορούμενοι δρώντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, εισήλθαν εντός, και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ, τα οποία βρίσκονταν στο ταμείο και τρία κινητά τηλέφωνο αξίας περίπου 450 ευρώ.
  • Την 27/02/2023 αφαίρεσαν μοτοσικλέτα, από την οδό Ξηρογιάννη στου Ζωγράφου όπου ήταν σταθμευμένη.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Οι δράστες στα πρότυπα των ενηλίκων προκατόχων τους και με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία, είχαν κυριολεκτικά εισβάλει στους χώρους του πανεπιστημιακού ιδρύματος, που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο για τις παράνομες δραστηριότητές τους, είχαν σπάσει λουκέτα και κλειδαριές και είχαν εγκατασταθεί στους χώρους αυτούς, χρησιμοποιώντας μάλιστα τα social media για να «κλείνουν» τις παραγγελίες τους για την διακίνηση ναρκωτικών. Κατηγορούμενοι κατέληξαν και οι γονείς των ανηλίκων για παραμέληση της εποπτείας τους.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Το τελευταίο χρονικό διάστημα περιήλθαν πληροφορίες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών για δομημένη ομάδα, αποτελούμενη από ανήλικα άτομα που τυγχάνουν μαθητές στο 1ο ΕΠΑΛ Ζωγράφου και δραστηριοποιούνται στη διάπραξη κλοπών από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Ζωγράφου, Βύρωνα και Καισαριανής.

Οι πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι τα ανωτέρω άτομα χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο για την οργάνωση και τον σχεδιασμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας, δωμάτια του κτιρίου των παλιών φοιτητικών εστιών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.), ενώ εντός του χώρου του πολυτεχνείου κινούνταν με κλεμμένο δίκυκλο όχημα το οποίο σταθμεύουν αποκλειστικά εντός της πανεπιστημιούπολης. Πληροφορίες ανέφεραν συγκεκριμένα ότι χρησιμοποιούν για το σκοπό αυτό τα δωμάτια 608, 665, 666 (6ος όροφος) και 1003 (10ος όροφος).

Από αστυνομικούς της Ασφάλειας και παρουσία δικαστικού λειτουργού, διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες του συνόλου των κατηγορουμένων, όπου ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ένα μαχαίρι τύπου σουγιάς-πεταλούδα, ένα ζευγάρι γάντια, μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα μικροποσότητα κάνναβης, ένα πλαστικό τρίφτης κάνναβης grinder κλπ.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης και από καταθέσεις μαρτύρων, προέκυψε πως βραδινές ώρες στις 17 και 18 Μαΐου, πέντε με έξι άτομα νεαρής ηλικίας, παραβίασαν την πόρτα του θυρωρείου των φοιτητικών εστιών και προκάλεσαν φθορές. Κατά την διαφυγή τους άφησαν ένα σφυρί με το οποίο έσπασαν τις κλειδαριές από τις πόρτες. Το λουκέτο και το σφυρί παραδόθηκαν και κατασχέθηκαν. Λίγες ημέρες πριν είχαν εισέλθει με τον ίδιο τρόπο και αφού παραβίασαν το λουκέτο της πόρτας που οδηγεί από τον 7ο όροφο στον 8ο όροφο, στη συνέχεια τοποθέτησαν δικό τους λουκέτο.

Επιπλέον για χρονικό διάστημα 2-3 βδομάδων είχαν καταλάβει τα δωμάτια 665 και 666 που βρίσκονται στον 6ο όροφο του κτιρίου των φοιτητικών εστιών ενώ έπειτα από λίγο κατέλαβαν και σε έτερα δωμάτια σε υψηλότερους ορόφους.

Στο πλαίσιο αυτό, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποιήθηκε έρευνα στα δωμάτια 608, 665, 666 (6ος όροφος) και 1003 (10ος όροφος) στο κτίριο στις παλιές φοιτητικές εστίες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στο δωμάτιο 608, 656 και 666 ουδέν το άξιον ανευρέθη προς κατάσχεση. Στο δωμάτιο 1003 ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, μία νάιλον συσκευασία χρώματος μπλε περιέχων κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 39 γραμμαρίων, μία διάφανη νάιλον συσκευασία περιέχων 57 επιμέρους συσκευασίες περιέχουσες κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 64 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας, δύο κυνηγητικά φυσίγγια, ένα πολύεργαλείο μετά θήκης, δύο κινητά τηλέφωνα και δύο φορητοί υπολογιστές.

Από την περαιτέρω έρευνα και συγκεκριμένα, την ανάλυση οπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας και αντιπαραβολή αυτού με κατασχεθέντα πειστήρια (ρούχα συλληφθέντων), την μεθοδολογία, τον τόπο και χρόνο δράσης, τις ένορκες καταθέσεις μαρτύρων – παθόντων, την άρση απορρήτου των επικοινωνιών των τηλεφωνικών συσκευών, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας έχουν διαπράξει, με διαφορετικές εναλλαγές των συνθέσεων τους έκαστη φορά, εννέα κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο οποίος του παρέπεμψε στον Ανακριτή, απ’ όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Δευτέρας 29 Μαΐου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα