Πουλικόγιαννης: 'Στόχος της Χρυσής Αυγής ο έλεγχος του Περάματος'

Πουλικόγιαννης: 'Στόχος της Χρυσής Αυγής ο έλεγχος του Περάματος'

Για προσπάθεια ελέγχου της Ζώνης με διάφορες ενέργειες, όπως η επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ, έκανε λόγο ο Σ. Πουλικόγιαννης στη σημερινή δίκη της Χρυσής Αυγής

Με απώτερο στόχο τον έλεγχο της Ζώνης του Περάματος πραγματοποιήθηκε η επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ  το Σεπτέμβριο του 2013, υποστήριξε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής Σωτ. Πουλικόγιαννης, που συνέχισε σήμερα την κατάθεσή του.

“Η επίθεση δεν αφορούσε εμάς, αφορούσε το πώς θα αλλάξει,πώς θα λειτουργεί η Ζώνη με βάση όσα συμφωνήθηκαν (..) “Δεν ξέρω ποιά θα ήταν η συνέχεια αν δεν είχε πάρει η υπόθεση αυτήν την διάσταση, γιατί οι απειλές ακόμη και σήμερα συνεχίζονται", είπε ο μάρτυρας προσθέτοντας μάλιστα ότι είχε ενημερωθεί από συναδέλφους του για διάφορες κινήσεις του Σωματείου της Χρυσής Αυγής προκειμένου να αποκτήσεις μεγαλύτερη απήχηση.

Όπως καταθεσε χαρακτηριστικά, εργαζόμενος στα Ναυπηγεία που γράφτηκε στο Σωματείο της Χρυσής Αυγής του είχε πει: "δεν έχω πρόβλημα μαζί σου αλλά αυτοί μου είπαν πως θα βρω δουλειά γιατί τα έχουν καλά με τους εργολάβους". Σύμφωνα με το Σ. Πουλικόγιαννη, το Σωματείο της Χρυσής Αυγής εξασφαλίζει στους εργολάβους φτηνή και ανασφάλιστη εργασία: “το να παρέχει κάποιος τέτοιου είδους υπηρεσία στους εργολάβους δεν μπορεί να γίνεται έτσι. Στην δική μου την εκτίμηση ή υπάρχει οικονομική ανταλλαγή ή υπάρχει το θέμα του “πελατολογίου” που λέμε των κομμάτων και των καταλόγων τους”.

Υποστήριξε δε, πως για την επίθεση που είχαν δεχθεί τα μέλη του ΠΑΜΕ, "έγινε προετοιμασία και υπήρχε ετοιμότητα , ενώ για την υλοποίηση του απαιτείται εκπαίδευση”. Χαρακτήριςε τα ειδικά κατασκευασμένα στυλιάρια " φονικά εργαλεία", με στόχο να κάνουν ζημιά "είτε σε άψυχα είτε σε έμψυχα. Όταν σηκώνεται ένα τέτοιο εργαλείο και πέφτει στο κεφάλι.. αφαιρεί ζωή”.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, αναφέρθηκε και στον Παύλο Φύσσα, τον οποίο και γνώριζε καθώς ο μουσικός ήταν μέλος του Συνδικάτου: “Δυστυχώς είχε δουλέψει με κάποιους από αυτούς που εμπλέκονται στην δολοφονία του.. ήταν ένα τρομερό παιδί και στην δουλειά και στις παρέες. Δεν δημιουργούσε προβλήματα, ήταν γελαστός, είχε κοινωνική ευαισθησία, χιούμορ, σκάρωνε στιχάκια και στην δουλειά επάνω..”. Επεσήμανε δε, ότι ο γιατρός που είχε παραλάβει το άψυχο σώμα του Π. Φύσσα, είχε αναφέρει στον Σ. Πουλικόγιαννης για τον δράστη του μαχαιρώματος πως “ή αυτός που το έκανε το έχει ξανακάνει ή έχει εκπαιδευτεί ειδικά για αυτό το πράγμα.”

Σε ερωτήσεις της υπεράσπισης για το για ποιό λόγο ορισμένοι από τους κατηγορούμενους ως δράστες της επίθεσης είχαν καλυμένα χαρακτηριστικά με κράνη και άλλοι όχι, ο μάρτυρας απάντησε: “τα κράνη δεν είναι για κάλυψη. Τα κράνη είναι ρόλος μέσα στην επίθεση. Είναι η ομάδα που αν χρειαστεί να μπει και να μην κινδυνεύσουν αν πρέπει να συνεχίσουν την επίθεση. Ο καλός σχεδιασμός τα προβλέπει όλα”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής. Δεν άφησαν μάρτυρα να καταθέσει

SHARE:

24Media Network