Προφυλακιστέοι δύο κατηγορούμενοι για τη διακίνηση μεταναστών στο Μεσολόγγι

Προφυλακιστέοι δύο κατηγορούμενοι για τη διακίνηση μεταναστών στο Μεσολόγγι

Μέχρι αργά χθες το βράδυ απολογούνταν οι έξι κατηγορούμενοι για την υπόθεση διακίνησης μεταναστών στην Ιταλία, με εφαλτήριο την αερολέσχη Μεσολογγίου. Ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο από τους έξι κατηγορούμενους για την υπόθεση διακινήσεις μεταναστών στην Ιταλία μέσω της αερολέσχης Μεσολογγίου, καθώς μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ οι συνολικά έξι κατηγορούμενοι απολογούνταν ενώπιον του 17ου τακτικού ανακριτή. Τελικά προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο 43χρονος Ιρακινός και ο 57χρονος πιλότος και ξάδελφος του επίσης κατηγορούμενοι πρώην δημάρχου Μεσολογγίου, οι οποίοι φέρονται ως εγκέφαλοι κυκλώματος που μετέφερε τους μετανάστες στη γείτονα χώρα.

Παράλληλα, ελεύθερος με τους όρους της καταβολής εγγύησης, ύψους 200.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αφέθηκε ο 69χρονος πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου και υπεύθυνος της αερολέσχης. Ίδιοι περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν και στο δεύτερο πιλότο που εμπλέκεται στην υπόθεση, ο οποίος καλείται να καταβάλει το ποσό των 10.000 ευρώ.

Όσο για τους άλλους δύο κατηγορούμενους, που επίσης απολογήθηκαν χθες, ένας οδηγός ιρακινής καταγωγής και ένας ιδιοκτήτης ψητοπωλείου, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα και τη εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα. Στον πρώτο εκ των δύο επιβλήθηκε και εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις απολογίες τους, όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, μεταφορά ή διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών κατ'εξακολούθηση και κατά συρροή και άλλα.

Κατά το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ, πάντως όλοι οι κατηγορούμενοι "συγκρότησαν και ενετάχθησαν με εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, με μέλη ημεδαπούς και αλλοδαπούς, που δραστηριοποιείται στη παράνομη μεταφορά υπηκόω τρίτων χωρών από το ελληνικό έδαφος προς την Ιταλία χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, με μικρά αεροσκάφη, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο για την εγκληματική τους δράση, αεροδρόμιο στην περιοχή του Μεσολογγίου, εφοδιάζοντας παράλληλα με πλαστά πιστοποιητικά ταυτότητας Ευρωπαϊκών χωρών τους προς μεταφορά μετανάστες".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δίωξη για τη διακίνηση μεταναστών στο Μεσολόγγι

SHARE:

24Media Network