Πύργος: Εξιχνιάστηκε ληστεία με λεία κοσμήματα αξίας περίπου 1.000.000 ευρώ

Πύργος: Εξιχνιάστηκε ληστεία με λεία κοσμήματα αξίας περίπου 1.000.000 ευρώ
Περιπολικό της ΕΛΑΣ Eurokinissi

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός άνδρα και μίας γυναίκας που φέρονται να έκλεψαν από πλανόδιο χρυσοχόο κοσμήματα αξίας περίπου 1.000.000 ευρώ.

Ληστεία σε βάρος πλανόδιου χρυσοχόου, με λεία κοσμήματα αξίας περίπου 1.000.000 ευρώ, εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου, σε συνεργασία με το τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας, ενώ για την συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 43χρονου και μίας 42χρονης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 30 Δεκεμβρίου του 2018, ο 43χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, εισέβαλλαν στο πατρικό σπίτι 52χρονου χρυσοχόου, σε χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου με την άσκηση σωματικής βίας και την απειλή πυροβόλων όπλων ακινητοποίησαν τους σύνοικους του χρυσοχόου, τραυματίζοντας τον ίδιο και την μητέρα του.

Στην συνέχεια, πήραν από τον 52χρονο τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από το σπίτι και άρπαξαν μέσα από αυτό έξι σακίδια με κοσμήματα διαφόρων ειδών, αξίας περίπου 1.000.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών που έκανε η Αστυνομία για την εξιχνίαση της ληστείας, προέκυψε ότι η 42χρονη, είχε πωλήσει τον Ιανουάριο του 2019 σε ενεχυροδανειστήριο στην Ηλεία 53 χρυσά δαχτυλίδια, τα οποία ήταν μέρος των κοσμημάτων από την ληστεία.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, η 42χρονη έπαιρνε οδηγίες από τον 43χρονο για την πώληση των κοσμημάτων και μάλιστα τον ενημέρωνε για την εξέλιξη της κάθε συναλλαγής.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 42χρονου και της 43χρονης θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των αστυνομικών για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα