Rolex: Στους “Ροζ Πάνθηρες” παραπέμπει το modus operandi των ληστών

Rolex: Στους “Ροζ Πάνθηρες” παραπέμπει το modus operandi των ληστών
Ένοπλη ληστεία στη Rolex στο Σύνταγμα ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ/INTIME NEWS

Η μοτοσικλέτα όπως και το σφυρί που άφησαν ή το ξέχασαν στο κατάστημα θα εξετασθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για την λήψη τυχόν γενετικών υλικών και αποτυπωμάτων

Μία καλά οργανωμένη ληστεία που κράτησε δευτερόλεπτα ήταν το χτύπημα σε κατάστημα της «Rolex», στην οδό Κολοκοτρώνη, στην περιοχή του Συντάγματος.

Τόσο καλά οργανωμένη που σίγουρα στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, δίνει την εντύπωση εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα, πιθανόν από χώρα των Βαλκανίων, χωρίς να αποκλείεται η περίπτωση να πρόκειται ακόμα και για τους διαβόητους «Ροζ Πάνθηρες» που προέρχονται από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και «χτυπούν» κοσμηματοπωλεία επί σειρά ετών, στην Ελλάδα και σε διάφορες χώρες του κόσμου, με μερικές από τις πιο γνωστές ληστείες στο παλμαρέ τους.

Αν και συνήθως η αλήθεια είναι πως επικεντρώνονταν σε ληστείες που αφορούσαν σε διαμάντια και χρυσαφικά που δύσκολα εντοπίζονται, ειδικά τα έτη 2007, 2008 και 2009 είχαν χτυπήσει και κοσμηματοπωλεία με ρολόγια μεγάλης αξίας και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

Σήμερα το πρωί εντοπίστηκε άθικτη, η μία από τις μοτοσικλέτες που χρησιμοποίησαν οι ληστές για την διαφυγή τους μετά την ληστεία που έγινε χθες το πρωί.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, τέσσερις άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο κατάστημα και αφού χτύπησαν με την λαβή όπλου και τραυμάτισαν τον φύλακα, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου τους υπαλλήλους κι αφαίρεσαν πάνω από 20 ακριβά ρολόγια.

Οι δράστες κατάφεραν στη συνέχεια να διαφύγουν και παρά τις αναζητήσεις που ακολούθησαν στην γύρω περιοχή, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός τους.

Οι άνδρες της Ασφάλειας εντόπισαν χθες εντός του καταστήματος ένα σφυρί, το οποίο φαίνεται πως άφησαν πίσω τους οι δράστες, αφού έσπασαν τις προθήκες για να αρπάξουν τα πολύτιμα ρολόγια, το οποίο έχει αποσταλεί στα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ. όπως θα γίνει και με την μοτοσικλέτα, για λήψη τυχόν γενετικών υλικών και δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας αναζητούν βιντεοληπτικά υλικά από την γύρω περιοχή και τα αναλύουν και ταυτόχρονα συλλέγουν πληροφορίες από το εσωτερικό και το εξωτερικό που μπορεί να τους οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα