Ρομά είχαν ρημάξει στις διαρρήξεις τα σπίτια σε Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια και Ηράκλειο

Ρομά είχαν ρημάξει στις διαρρήξεις τα σπίτια σε Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια και Ηράκλειο

Πρόκειται για δύο Ρομά που έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις Αρχές για ανάλογες ενέργειες

Συνελήφθησαν στη Νέα Ιωνία, από αστυνομικούς της Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ιωνίας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο Ρομά για διακεκριμένες κλοπές από οικίες. Αναζητούνται επιπλέον συνεργοί τους.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος, από διμήνου και πλέον, διέπρατταν κλοπές, από οικίες στις περιοχές της Νέας Ιωνίας, της Νέας Φιλαδέλφειας και του Ν. Ηρακλείου Αττικής.

Συγκεκριμένα, απογευματινές και νυκτερινές συνήθως ώρες, αφού παραβίαζαν μπαλκονόπορτες ή κύριες πόρτες κατοικιών και διαμερισμάτων, εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Με το πέρας της εγκληματικής τους δράσης, διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων, προκειμένου να αποκομίζουν άμεσα οικονομικό όφελος.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί 10 κλοπές από οικίες στις περιοχές της Νέας Ιωνίας,, Νέου Ηρακλείου και Φιλαδέλφειας. Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

SHARE:

24Media Network