Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξανά στην Ευελπίδων – Οι ανοιχτές υποθέσεις σε βάρος της

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξανά στην Ευελπίδων – Οι ανοιχτές υποθέσεις σε βάρος της
Απολογήθηκε στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τα δύο σκέλη της υπόθεσης της Πάτρας τα οποία παραμένουν ανοιχτά και για τα οποία αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις μέσα στον τρέχοντα μήνα.

“Καυτός” προμηνύεται για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ο Ιούλιος, καθώς η απόφαση για το πέρας της κύριας ανάκρισης αναφορικά με την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, μόνο “τελεία” δεν έβαλε στην υπόθεση της Πάτρας.

Πράγματι, το κύριο σκέλος της δικογραφίας έχει διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, αρχικά για να μελετηθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα και στη συνέχεια από τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, προκειμένου να αποφανθούν για την παραπομπή ή μη της 33χρονης σε δίκη.

Ωστόσο, “ανοιχτά” παραμένουν ακόμα δύο σκέλη της υπόθεσης της Πάτρας. Μάλιστα, για ένα από αυτά, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να βρεθεί σήμερα ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας, Χριστίνας Σαλάππα, ύστερα από την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας να ασκήσει σε βάρος της συμπληρωματική ποινική δίωξη.

Πρόκειται για αίτημα της ίδια της ανακρίτριας, το οποίο διαβιβάστηκε μετά το πέρας της ανάκρισης για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, στις εισαγγελικές αρχές, για να εισηγηθούν για το κατά πόσο υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να στοιχειοθετηθεί σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου και το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά της Τζωρτζίνας.

Προθεσμία

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γ. Νούλης προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες, με αποτέλεσμα να αναμένεται σήμερα η μεταγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Εκεί αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προσθεσμία, προκειμένου προτού απολογηθεί να λάβει γνώση των στοιχείων της δικογραφίας που οδήγησαν τη Δικαιοσύνη στη συμπληρωματική ποινική δίωξη.

Η προθεσμία αναμένεται να είναι ολιγοήμερη πάντως, οπότε εντός των επόμενων ημερών, η προφυλακισμένη κατηγορούμενη θα κληθεί ξανά να περάσει το ανακριτικό κατώφλι, στο κτίριο 9 προκειμένου να καταθέσει τους ισχυρισμούς της.

Η δικογραφία για Ίριδα – Μιλένα

Πάντως, η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας δεν σηματοδοτεί και το τέλος των δικαστικών ερευνών. Το προσεχές διάστημα δεν αποκλείεται να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις ως προς τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, Ίριδας και Μαλένας.

Ήδη η 33χρονη ως μοναδική ύποπτη για την ανθρωποκτονία των 6 μηνών και 3,5 ετών παιδιών της, έχει παράσχει τις έγγραφες εξηγήσεις της μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται προσωρινά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προφυλακισμένη μένει πιστή στη μέχρι σήμερα υπερασπιστική της γραμμή, αρνούμενη οποιαδήποτε εμπλοκή της στο θάνατο των παιδιών της.

Οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, που χειρίζονται την προκαταρκτική εξέταση, βρίσκονται πλέον στο στάδιο μελέτης τόσο της ανωμοτί κατάθεσης Πισπιρίγκου όσο και των στοιχείων που συνέλεξαν στον πλαίσιο της έρευνας τους οι αστυνομικές αρχές.

Όταν πλέον καταλήξουν στο ποια θα είναι η ποινική μεταχείριση της 33χρονης, θα ζητήσουν την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης για δύο ακόμη ανθρωποκτονίες. Η άσκηση δίωξης θα σηματοδοτήσει έναν νέο κύκλο ερευνών, αυτή τη φορά από ανακριτή, ο οποίος εκ νέου θα ερευνήσει τα στοιχεία, θα εξετάσει τους μάρτυρες και θα κλητεύσει την Ρ. Πισπιρίγκου προκειμένου να απολογηθεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα