Σε επικοινωνία η ΕΛ.ΑΣ. με τις γαλλικές Αρχές για τους Έλληνες διακινητές κοκαΐνης

Το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής
Το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής EUROKINISSI

Μέχρι στιγμής, οι γαλλικές Αρχές έχουν ζητήσει πληροφορίες για 5-6 άτομα με την απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. να είναι ότι δεν είχαν απασχολήσει μέχρι σήμερα

Προβληματισμό προκαλεί στις ελληνικές διωκτικές Αρχές η ύπαρξη Ελλήνων συλληφθέντων στις γαλλικές νοτιοδυτικές Ακτές, που μετέφεραν με ταχύπλοα σκάφη 1,5 τόνο κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική.

Ανάμεσα στους 11 συλληφθέντες είναι και 8 Έλληνες σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα. Γαλλικές Αρχές είχαν έρθει σε προφορική επικοινωνία με την ΕΛ.ΑΣ. και ζήτησαν πληροφορίες για 5-6 άτομα, τα οποία σύμφωνα με τον πρώτο έλεγχο δεν έχουν απασχολήσει ποτέ τις Αρχές, αλλά τώρα όπως είναι λογικό θα γίνουν ενδελεχείς έρευνες γι αυτούς και ενδεχομένως και κατ’ οίκον έρευνες, σε μια προσπάθεια να φωτιστεί η υπόθεση και να διαπιστωθεί που θα κατέληγε αυτό το τεράστιο φορτίο κοκαΐνης, το οποίο αποπειράθηκαν μάλιστα να ξεφορτωθούν στην θάλασσα όταν κινδύνευσαν με τα φουσκωτά και κάλεσαν σε βοήθεια τις γαλλικές Αρχές.

Από την Γαλλία έφτασε λίγο μετά τις 22:00 το επίσημο έγγραφο με αίτημα για περαιτέρω πληροφορίες μέσω Interpol ή Europol. Έτσι, οι ελληνικές Αρχές έχουν μια σαφέστερη εικόνα για τους Έλληνες συλληφθέντες και εμπλεκόμενους.

Σύμφωνα με το έγγραφο συνελήφθησαν 15 άτομα για την εν λόγω υπόθεση, εκ τω οποίων οι 11 φέρεται να έχουν ελληνικά ονόματα και ζητούν πληροφορίες για αυτούς. Αναμένεται τάρα από τις ελληνικές αρχές να δουν και από τα υπόλοιπα άτομα ποια είναι όντως Έλληνες πολίτες και αν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γαλλία: Σύλληψη Ελλήνων σε υπόθεση κατάσχεσης 1,5 τόνου κοκαΐνης

SHARE: