Σε εξέλιξη έρευνες στο κέντρο της Αθήνας. Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής για το κρησφύγετο Μαζιώτη

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ Ν. ΜΑΖΙΩΤΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ Ν. ΜΑΖΙΩΤΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ PHASMA

Εκτεταμένη επιχείρηση σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας για τον εντοπισμό της γιάφκας του τρομοκράτη. Στο σακίδιο του Μαζιώτη βρέθηκαν κλειδιά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εκτεταμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό του κρησφύγετου του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος συνελήφθη τραυματισμένος έπειτα από ένοπλη συμπλοκή στο Μοναστηράκι.

Στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών είναι συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής, όπου ήδη γίνονται έρευνες, ενώ οι αρμόδιοι αξιωματικοί πιστεύουν ότι θα βοηθήσει σημαντικά η συμβολή πολιτών, μετά τη δημοσίευση της πλαστής ταυτότητας με τα στοιχεία Μιχαήλ Μιχελάκης, που χρησιμοποιούσε ο καταζητούμενος τρομοκράτης.

Με την ταυτότητα αυτή είχε αγοράσει το αυτοκίνητο μάρκας HYUNDAI, που χρησιμοποιούσε και εκτιμάται ότι με την ίδια ταυτότητα έχει νοικιάσει κάποιο σπίτι, γκαράζ ή άλλο χώρο-γιάφκα.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής ερευνά από το πρωί σπίτι στα Εξάρχεια, ενώ ανάλογες έρευνες αναμένονται και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Στόχος των αστυνομικών είναι να βρεθεί η γιάφκα με τον οπλισμό της ομάδας Μαζιώτη, αλλά και η σύντροφος του Πόλα Ρούπα, η οποία ότι έχει σημαντικότατο ρόλο στην οργάνωση.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε περιοχές κοντά σε σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ, επειδή από μέρες γνώριζαν ότι ο Μαζιώτης χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα μέσα για τις μετακινήσεις του.

Εξάλλου, τόσο ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ χτες, όσο και ο υπουργός κ. Κικίλιας, σε δηλώσεις του σήμερα, επιβεβαίωσαν ότι ο Μαζιώτης δεν εντοπίστηκε τυχαία, αλλά στο πλαίσιο ειδικής επιχείρησης που είχε στηθεί για τον σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και τουλάχιστον 20 μέρες η Αντιτρομοκρατική είχε στοιχεία για κινήσεις του Μαζιώτη στην Αθήνα και ειδικότερα ότι μετακινούνταν με το Μετρο ή τον ηλεκτρικό, γι' αυτό είχαν στηθεί ομάδες αστυνομικών στους σταθμούς και άλλα σημεία για τον εντοπισμό του.

Έτσι εντοπίστηκε την Τετάρτη, από μια κοπέλα, που ήταν με έναν ακόμα αστυνομικό στην Ομόνοια, τον παρακολούθησαν μέχρι το Μοναστηράκι και εκεί ενημέρωσαν και εστάλησαν ενισχύσεις από την ομάδα ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα ο Μαζιώτης, μετά την ένοπλη συμπλοκή να πέσει στα χέρια της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σακίδιο που είχε μαζί του ο Μαζιώτης έχουν βρεθεί κλειδιά σπιτιών, που ενδεχομένως να ανήκουν σε κρησφύγετα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βασίλης Κικίλιας: "Δεν ήταν τυχαία η σύλληψη Μαζιώτη"

Τα κρησφύγετα του Μαζιώτη αναζητά η ΕΛΑΣ. Στα ίχνη Ρούπα και Χριστόδουλου Ξηρού

SHARE:

24Media Network